Előfizetői tartalom

Hús- és repülésmentes élet, négynapos munkahét: ez a recept a katasztrófa elkerüléséhez?

A klímaváltozás egyre egyértelműbbé válásával és a szükséges politikai döntések elmaradásával egyre erősödik az igény az egyéni hatáskörben megtehető klímavédelmi lépések iránt. A globális szén-dioxid-kibocsátás 72 százaléka a háztartások döntéseivel függ össze, vagyis a kényelmes modern életvitel és a változtatás elutasításának igazolására gyakran hangoztatott hiedelemmel szemben az egyéni döntéseknek igenis jelentős szerepe lehet a klímaváltozás elleni küzdelemben - persze, csak amennyiben a változtatásra hajlandók száma eléri a kritikus tömeget.

Hús- és repülésmentes élet, négynapos munkahét: ez lenne a recept a katasztrófa elkerüléséhez?A világ klímaszennyezésének zöméért az emberiség mindössze 10 százaléka felelős, mégpedig azon tizede, amely napi legalább mintegy 23 dollár (körülbelül 6500 forint) összegből él. Ezen emberek többsége a nyugati gazdag országokban él, akik így szokásaik megváltoztatásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés