Előfizetői tartalom

Hús- és repülésmentes élet, négynapos munkahét: ez a recept a katasztrófa elkerüléséhez?

A klímaváltozás egyre egyértelműbbé válásával és a szükséges politikai döntések elmaradásával egyre erősödik az igény az egyéni hatáskörben megtehető klímavédelmi lépések iránt. A globális szén-dioxid-kibocsátás 72 százaléka a háztartások döntéseivel függ össze, vagyis a kényelmes modern életvitel és a változtatás elutasításának igazolására gyakran hangoztatott hiedelemmel szemben az egyéni döntéseknek igenis jelentős szerepe lehet a klímaváltozás elleni küzdelemben - persze, csak amennyiben a változtatásra hajlandók száma eléri a kritikus tömeget.

Hús- és repülésmentes élet, négynapos munkahét: ez lenne a recept a katasztrófa elkerüléséhez?A világ klímaszennyezésének zöméért az emberiség mindössze 10 százaléka felelős, mégpedig azon tizede, amely napi legalább mintegy 23 dollár (körülbelül 6500 forint) összegből él. Ezen emberek többsége a nyugati gazdag országokban él, akik így szokásaik megváltoztatásával...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái