Előfizetői tartalom

Ömlik a pénz a bankgyilkosok ölébe, mégis befullad a digitális forradalom?

Ömlik a pénz az európai fintechszektorba: szűk öt év alatt közel 25 milliárd dollárt szívtak föl a kockázati tőkésektől a startupok. Az egyszerű, olcsó és látványos pénzügyi megoldásokkal támadó innovátorok viszont még nagyon messze vannak attól, hogy kicsavarják a bankok kezéből a hagyományos pénzügyi rendszer feletti irányítást, bár a legnagyobb európai fintech-startup kb. akkora, mint egy közép-európai regionális pénzintézet, a digitális innovátor "neobankok" pedig már 2-4 millió ügyfelet meg tudtak megszólítani pár éves működésük alatt. Mind a bankok, mind a neobankok kezdik érezni viszont, hogy többre mennek akkor, ha inkább nem próbálják meggyilkolni egymást és szövetkeznek, mielőtt a közös ellenségnek tekinthető techóriások a piacra lépnek.
A Portfolio Banking Technology 2019 konferencián is szó lesz a fintechek, a bankok és a techóriások versenyéről, regisztráljon Ön is! Portfolio Banking Technology 2019 INFÓJELENTKEZÉS Folyamatosan ömlött az európai fintechcégekbe a pénz az elmúlt években, 2014 óta mintegy 24,5 milliárd...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái