Előfizetői tartalom

Abu Dhabiban az OMV!

Portfolio
Az OMV bejelentette, hogy sikerült lezárnia az ADNOC-kal, Abu Dhabi nemzeti olajtársaságával kötött fontos stratégiai megállapodást. 15% részesedést vásárolt az osztrák olajtársaság az ADNOC finomítói részlegében, és egy új exportőr cégben. A vételár 2,43 milliárd dollár. Fontos mérföldkő ez az OMV életében, ugyanis az vállalat 2025-ös stratégájának része, hogy beszálljon az Európán kívüli integrált finomítói üzletágba.

Az ügylet zárásával az ADNOC finomítói és új kereskedelmi üzletágának tulajdonosi szerkezete átalakult. Immáron 15%-os részesedéssel rendelkezik az OMV, 20%-kal az olasz Eni, és az ADNOC-é a maradék 65%. Az ADNOC finomítói üzletága 922 000 hordó napi kapacitással rendelkezik Abu Dhabiban. A részleg 4700 alkalmazottat foglalkoztat, és a világ negyedik legnagyobb finomítói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés