Előfizetői tartalom

Az energiaforradalom hiányzó láncszemével lépne szintet Németország

A hidrogén alapú energetikai technológiák fejlesztésére és közös európai hidrogénpiac mielőbbi létrehozását sürgeti az Európai Unióban Hollandia, mivel szerinte csak így lehet esély a közös klímavédelmi célok elérésére. Németország pedig közölte, globális piacvezetővé kíván válni a hidrogén-technológiák fejlesztésében, amelyeket a következő top exportcikkeivé kíván tenni, és már építi a világ legnagyobb, elektrolízissel hidrogént előállító üzemét. A hidrogén a Nemzetközi Energiaügynökség szerint a hiányzó láncszemet jelentheti az energiarendszer tiszta forrásokra történő átállításában, különösen azon területeken, ahol a fosszilis üzemanyagokkal szemben mindeddig nem sikerült valódi alternatívákat felmutatni. A hidrogén széleskörű hasznosításáig azonban még meg kellene oldani néhány problémát.

Az energiaforradalom hiányzó láncszemével lépne szintet Németország és HollandiaAz energiaátmenet következő szakaszába lépünk - fogalmazott Peter Altmaier német gazdasági miniszter egy július közepén tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette, évente 100 millió eurót kívánnak hidrogén-technológiák kutatásába és fejlesztésébe fektetni. A gyakorlati kutatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés