Üzlet

Szárnyalnak az amerikai indexek

Portfolio
Eséssel indult a keddi kereskedés az európai tőzsdéken, az olasz, a hongkongi és az argentin belpolitikai feszültségek is nyomást gyakoroltak a piacokra. Először úgy tűnt, hogy az amerikai részvénypiacokon is folytatódhat az esés, de nyitásra megfordult a hangulat és erősödéssel kezdtek az irányadó amerikai indexek. Ebben a kereskedelmi háborús feszültségek enyhülése játszotta a főszerepet az amerikai és a kínai tárgyalók mai telefonbeszélgetése után.

Pluszba fordultak az európai indexek

Megállíthatatlanul emelkednek az amerikai indexek, a Dow már 500 pontos pluszban áll, ami közel 2 százalékos emelkedésnek felel meg. A kereskedelmi háborús feszültségek enyhülése az európai indexeket is pluszba lendítette: a DAX 0,5, a CAC-40 1 százalékos pluszban jár.

400 pontos pluszban a Dow

A kínai-amerikai telefonbeszélgetés fejleményeinek hírére jelentős emelkedés bontakozott ki az amerikai tőzsdéken, a Dow már 400 pontos pluszban jár, ami 1,6 százalékos erősödésnek felel meg. Az S&P 500 1,6, a Nasdaq pedig több mint 2 százalékot emelkedett.


A Dow emelkedésében nagy szerepe van ma az Apple-nek, a jelentős kínai kitettséggel rendelkező technológiai vállalat részvényei több mint 5 százalékkal emelkedtek ma. A chipgyártók szintén felfelé vették az irányt, a Micron Technology közel 6 százalékot, az Nvidia 3 százalékot erősödött.

Meghátrált egy kicsit Trump, ugranak a részvénypiacok!

Bizonyos termékköröket lehúznak a szeptember elsején 10%-ra emelendő kínai importvám listájáról, más termékeknél pedig december 15-ig elhalasztják a döntést - derült ki ma az amerikai és kínai kereskedelmi tárgyalók telefonbeszélgetése alapján. Az eddig fokozottan borús részvénypiaci hangulat egy csapásra megváltozott, hirtelen szárnyalni kezdett minden. Tovább a cikkhez

Megfordult a hangulat a nyitásra az amerikai tőzsdén

A nyitásra megfordult a hangulat az amerikai tőzsdéken, a Dow csaknem 100 pontos pluszban kezdte a kereskedést az Apple-lel az élen, az S&P 500 0,4, a Nasdaq 0,5 százalékkal menetelt felfelé.


Mínusszal nyithatnak az amerikai indexek

Úgy tűnik, hogy az erősödő geopolitikai kockázatok és a kínai-amerikai kereskedelmi háború által kiváltott recessziós félelmek elfordítják a kockázatos eszközöktől a befektetőket. Ezen nem segített a ma reggeli német ZEW-index sem, ami az európai gazdaságról festett nem túl biztató képet. A részvénypiacokra eladói nyomás nehezedik, miközben az amerikai államkötvényeket, az aranyat és a japán jent venni kezdték. Az amerikai határidős indexek esést jeleznek előre a mai nyitásra azt követően, hogy tegnap több mint 1 százalékos csökkenésekkel zártak. A Dow 60 pontos mínuszt jeleznek előre a nyitásra. A UBS alapkezelője szerint a piacok iránya most attól függ, hogy a beígért vámok implementálása megtörténik-e, illetve hogy erre milyen választ ad a Fed. Trump közelmúltbeli kommentárjai alapján legalább három kamatcsökkentést várnak még az idei évre a piacok, a szeptemberi kamatvágást pedig már teljes mértékben beárazták. Júliusban kamatot vágott a Fed, amire 10 éve nem volt példa és a kereskedelmi háború gazdasági növekedésre gyakorolt kockázatairól beszélt. A nyitás előtti kereskedésben az ipari vállalatok részvényei, mint a Caterpillar, vagy a Boeing gyengélkednek, de a chipgyártók is nyomás alá kerültek, esik a Micron Technology, az Nvidia és az AMD árfolyama. A chipgyártók bevételeiben jelentős súlyt képviselnek a kínai értékesítések, így nem véletlen, hogy esik a szektor.

Esés a tőzsdéken

Esésbe kapcsoltak a délelőtt folyamán az irányadó európai indexek, a DAX 0,3, a CAC-40 0,2 százalékos mínuszban áll. A magyar piac is követi az európai példát, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül a Mol esik a legnagyobb mértékben, 0,6 százalékos mínuszban áll, a Richter árfolyama viszont emelkedik, 0,1 százalékkal értékelődött fel a részvény.


Pánik az argentin tőzsdén, sokan már államcsődről beszélnek

Ritkán látható zuhanás zajlott az argentin tőzsdén, miután az októberi elnökválasztás főpróbájának tekintett előválasztáson a balközép peronista jelölt, és korábbi kormányfő, Alberto Fenándezzel szemben súlyos vereséget szenvedett a jelenlegi köztársasági elnök, Mauricio Macri. Az argentin tőzsde közel 38 százalékot esett, több vállalat részvényárfolyama egyetlen nap alatt elveszítette az értékének a felét. Tovább a cikkhez

Nagyot esik a Henkel

Nem jelentett jó számokat a német Henkel. A második negyedéves teljesítmény mind árbevétel, mind profit soron elmaradt a várakozásoktól. A 2019-es célokat lefele módosította a menedzsment. Több mint 8%-os eséssel indította a részvény a mai kereskedést. Tovább a cikkhez

Eséssel indul a nap

Enyhe csökkenésekkel indul a keddi kereskedés az európai tőzsdéken, a Stoxx 600 0,3 százalékos csökkenéssel nyitott, főként a bankszektor esik. A magyar tőzsdén hasonlóképpen kezdődik a nap, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb.


Bizonytalan kezdés jöhet az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Az európai indexek mérsékelt pluszokkal nyitottak hétfőn, majd enyhe mínuszba fordultak, a napot vegyesen fejezték be. A BUX viszont felülteljesítő volt a blue chipek emelkedésének köszönhetően. A Mol és a Magyar Telekom is 1 százalék feletti emelkedést mutatott (1,4, illetve 1,7 százalékos pluszban zárt), az OTP árfolyama 0,4 százalékkal, a Richter 0,2 százalékkal araszolt felfelé.

A kereskedelmi háborús és a hongkongi helyzet miatti feszültség miatt folytatódott a múlt héten kezdődött esés az amerikai tőzsdéken, mindhárom vezető index 1 százalék fölötti mínuszban zárta a kereskedést. A blue chipeket tömörítő Dow Jones 1,5 százalékot esett, az S&P 500 1,2, a Nasdaq pedig 1,3 százalékkal került lejjebb.

Tegnap este összeomlottak az argentin pénz- és tőkepiacok hétfőn, egy nappal azután, hogy a liberális elveket követő köztársasági elnök, Mauricio Macri súlyos vereséget szenvedett az októberi elnökválasztás főpróbájának tekintett előválasztáson a balközép peronista jelöltjével, Alberto Fenández volt kormányfővel szemben. Az argentin tőzsdeindex 30 százalékot zuhant.Bizonytalan kezdés jöhet az európai tőzsdéken

Mik az előjelek mára?

Hétfőn több ázsiai tőzsdén szünetelt a kereskedés nemzeti ünnep miatt, ma azonban már az összes fontosabb részvénypiac kinyitott. A Nikkei 1,2 százalékot esett, a hongkongi Hang Seng a tüntetésekkel kapcsolatos bizonytalanság közepette 1,7 százalékkal került lejjebb. Az egyedi részvények közül a hongkongi légitársaság, a Cathay Pacific árfolyama több mint 4 százalékot zuhant, miután tegnap leálltak a hongkongi légijáratok. Közben a kínai repülőteret működtető Shenzen Airport részvényei 10 százalékot emelkedtek. Szingapúr lefelé módosította a 2019-es GDP-előrejelzését a globális gazdasági kilátásokkal kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva, a Straits Times index 0,8 százalékot veszített értékéből.

Bizonytalan kezdés látszik az európai tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján az irányadó indexek a tegnapi záróértékük körül kezdhetik a kereskedést.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A kereskedelmi háborús feszültségek mellett az olasz, a hongkongi és az argentin belpolitikai feszültségek sem kedveznek a hangulatnak. Vállalati gyorsjelentések is érkeznek még a héten, ma a Henkel és a Wienerberger teszi közzé a második negyedéves számait.Bizonytalan kezdés jöhet az európai tőzsdéken

Mire érdemes ma figyelni?

Kedd reggel a KSH az ipari termelés részletes adatait közli, emellett Németországból jönnek fontos adatok (például a ZEW-index). A piac azonban még jobban koncentrálhat a délutáni amerikai inflációs adatra, hiszen a Fed legerősebb érve a kamatcsökkentés mellett a gyenge inflációs nyomás volt július végén. Éppen ezért a jövőbeli kamatvárakozások szempontjából kiemelten fontos lehet az infláció alakulása.Bizonytalan kezdés jöhet az európai tőzsdéken

Összeomlottak az argentin piacok

Összeomlottak az argentin pénz- és tőkepiacok hétfőn, egy nappal azután, hogy a liberális elveket követő köztársasági elnök, Mauricio Macri súlyos vereséget szenvedett az októberi elnökválasztás főpróbájának tekintett előválasztáson a balközép peronista jelöltjével, Alberto Fenández volt kormányfővel szemben. Tovább a cikkhez
kinai elnok
BFALU20191201033
valgyimir putyin
nyelvvizsga tamogatas emmi
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Airplane