Üzlet

Szárnyalnak az amerikai indexek

Portfolio
Eséssel indult a keddi kereskedés az európai tőzsdéken, az olasz, a hongkongi és az argentin belpolitikai feszültségek is nyomást gyakoroltak a piacokra. Először úgy tűnt, hogy az amerikai részvénypiacokon is folytatódhat az esés, de nyitásra megfordult a hangulat és erősödéssel kezdtek az irányadó amerikai indexek. Ebben a kereskedelmi háborús feszültségek enyhülése játszotta a főszerepet az amerikai és a kínai tárgyalók mai telefonbeszélgetése után.

Pluszba fordultak az európai indexek

Megállíthatatlanul emelkednek az amerikai indexek, a Dow már 500 pontos pluszban áll, ami közel 2 százalékos emelkedésnek felel meg. A kereskedelmi háborús feszültségek enyhülése az európai indexeket is pluszba lendítette: a DAX 0,5, a CAC-40 1 százalékos pluszban jár.

400 pontos pluszban a Dow

A kínai-amerikai telefonbeszélgetés fejleményeinek hírére jelentős emelkedés bontakozott ki az amerikai tőzsdéken, a Dow már 400 pontos pluszban jár, ami 1,6 százalékos erősödésnek felel meg. Az S&P 500 1,6, a Nasdaq pedig több mint 2 százalékot emelkedett.


A Dow emelkedésében nagy szerepe van ma az Apple-nek, a jelentős kínai kitettséggel rendelkező technológiai vállalat részvényei több mint 5 százalékkal emelkedtek ma. A chipgyártók szintén felfelé vették az irányt, a Micron Technology közel 6 százalékot, az Nvidia 3 százalékot erősödött.

Meghátrált egy kicsit Trump, ugranak a részvénypiacok!

Bizonyos termékköröket lehúznak a szeptember elsején 10%-ra emelendő kínai importvám listájáról, más termékeknél pedig december 15-ig elhalasztják a döntést - derült ki ma az amerikai és kínai kereskedelmi tárgyalók telefonbeszélgetése alapján. Az eddig fokozottan borús részvénypiaci hangulat egy csapásra megváltozott, hirtelen szárnyalni kezdett minden. Tovább a cikkhez

Megfordult a hangulat a nyitásra az amerikai tőzsdén

A nyitásra megfordult a hangulat az amerikai tőzsdéken, a Dow csaknem 100 pontos pluszban kezdte a kereskedést az Apple-lel az élen, az S&P 500 0,4, a Nasdaq 0,5 százalékkal menetelt felfelé.


Mínusszal nyithatnak az amerikai indexek

Úgy tűnik, hogy az erősödő geopolitikai kockázatok és a kínai-amerikai kereskedelmi háború által kiváltott recessziós félelmek elfordítják a kockázatos eszközöktől a befektetőket. Ezen nem segített a ma reggeli német ZEW-index sem, ami az európai gazdaságról festett nem túl biztató képet. A részvénypiacokra eladói nyomás nehezedik, miközben az amerikai államkötvényeket, az aranyat és a japán jent venni kezdték. Az amerikai határidős indexek esést jeleznek előre a mai nyitásra azt követően, hogy tegnap több mint 1 százalékos csökkenésekkel zártak. A Dow 60 pontos mínuszt jeleznek előre a nyitásra. A UBS alapkezelője szerint a piacok iránya most attól függ, hogy a beígért vámok implementálása megtörténik-e, illetve hogy erre milyen választ ad a Fed. Trump közelmúltbeli kommentárjai alapján legalább három kamatcsökkentést várnak még az idei évre a piacok, a szeptemberi kamatvágást pedig már teljes mértékben beárazták. Júliusban kamatot vágott a Fed, amire 10 éve nem volt példa és a kereskedelmi háború gazdasági növekedésre gyakorolt kockázatairól beszélt. A nyitás előtti kereskedésben az ipari vállalatok részvényei, mint a Caterpillar, vagy a Boeing gyengélkednek, de a chipgyártók is nyomás alá kerültek, esik a Micron Technology, az Nvidia és az AMD árfolyama. A chipgyártók bevételeiben jelentős súlyt képviselnek a kínai értékesítések, így nem véletlen, hogy esik a szektor.

Esés a tőzsdéken

Esésbe kapcsoltak a délelőtt folyamán az irányadó európai indexek, a DAX 0,3, a CAC-40 0,2 százalékos mínuszban áll. A magyar piac is követi az európai példát, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül a Mol esik a legnagyobb mértékben, 0,6 százalékos mínuszban áll, a Richter árfolyama viszont emelkedik, 0,1 százalékkal értékelődött fel a részvény.


Pánik az argentin tőzsdén, sokan már államcsődről beszélnek

Ritkán látható zuhanás zajlott az argentin tőzsdén, miután az októberi elnökválasztás főpróbájának tekintett előválasztáson a balközép peronista jelölt, és korábbi kormányfő, Alberto Fenándezzel szemben súlyos vereséget szenvedett a jelenlegi köztársasági elnök, Mauricio Macri. Az argentin tőzsde közel 38 százalékot esett, több vállalat részvényárfolyama egyetlen nap alatt elveszítette az értékének a felét. Tovább a cikkhez

Nagyot esik a Henkel

Nem jelentett jó számokat a német Henkel. A második negyedéves teljesítmény mind árbevétel, mind profit soron elmaradt a várakozásoktól. A 2019-es célokat lefele módosította a menedzsment. Több mint 8%-os eséssel indította a részvény a mai kereskedést. Tovább a cikkhez

Eséssel indul a nap

Enyhe csökkenésekkel indul a keddi kereskedés az európai tőzsdéken, a Stoxx 600 0,3 százalékos csökkenéssel nyitott, főként a bankszektor esik. A magyar tőzsdén hasonlóképpen kezdődik a nap, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb.


Bizonytalan kezdés jöhet az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Az európai indexek mérsékelt pluszokkal nyitottak hétfőn, majd enyhe mínuszba fordultak, a napot vegyesen fejezték be. A BUX viszont felülteljesítő volt a blue chipek emelkedésének köszönhetően. A Mol és a Magyar Telekom is 1 százalék feletti emelkedést mutatott (1,4, illetve 1,7 százalékos pluszban zárt), az OTP árfolyama 0,4 százalékkal, a Richter 0,2 százalékkal araszolt felfelé.

A kereskedelmi háborús és a hongkongi helyzet miatti feszültség miatt folytatódott a múlt héten kezdődött esés az amerikai tőzsdéken, mindhárom vezető index 1 százalék fölötti mínuszban zárta a kereskedést. A blue chipeket tömörítő Dow Jones 1,5 százalékot esett, az S&P 500 1,2, a Nasdaq pedig 1,3 százalékkal került lejjebb.

Tegnap este összeomlottak az argentin pénz- és tőkepiacok hétfőn, egy nappal azután, hogy a liberális elveket követő köztársasági elnök, Mauricio Macri súlyos vereséget szenvedett az októberi elnökválasztás főpróbájának tekintett előválasztáson a balközép peronista jelöltjével, Alberto Fenández volt kormányfővel szemben. Az argentin tőzsdeindex 30 százalékot zuhant.Bizonytalan kezdés jöhet az európai tőzsdéken

Mik az előjelek mára?

Hétfőn több ázsiai tőzsdén szünetelt a kereskedés nemzeti ünnep miatt, ma azonban már az összes fontosabb részvénypiac kinyitott. A Nikkei 1,2 százalékot esett, a hongkongi Hang Seng a tüntetésekkel kapcsolatos bizonytalanság közepette 1,7 százalékkal került lejjebb. Az egyedi részvények közül a hongkongi légitársaság, a Cathay Pacific árfolyama több mint 4 százalékot zuhant, miután tegnap leálltak a hongkongi légijáratok. Közben a kínai repülőteret működtető Shenzen Airport részvényei 10 százalékot emelkedtek. Szingapúr lefelé módosította a 2019-es GDP-előrejelzését a globális gazdasági kilátásokkal kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva, a Straits Times index 0,8 százalékot veszített értékéből.

Bizonytalan kezdés látszik az európai tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján az irányadó indexek a tegnapi záróértékük körül kezdhetik a kereskedést.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A kereskedelmi háborús feszültségek mellett az olasz, a hongkongi és az argentin belpolitikai feszültségek sem kedveznek a hangulatnak. Vállalati gyorsjelentések is érkeznek még a héten, ma a Henkel és a Wienerberger teszi közzé a második negyedéves számait.Bizonytalan kezdés jöhet az európai tőzsdéken

Mire érdemes ma figyelni?

Kedd reggel a KSH az ipari termelés részletes adatait közli, emellett Németországból jönnek fontos adatok (például a ZEW-index). A piac azonban még jobban koncentrálhat a délutáni amerikai inflációs adatra, hiszen a Fed legerősebb érve a kamatcsökkentés mellett a gyenge inflációs nyomás volt július végén. Éppen ezért a jövőbeli kamatvárakozások szempontjából kiemelten fontos lehet az infláció alakulása.Bizonytalan kezdés jöhet az európai tőzsdéken

Összeomlottak az argentin piacok

Összeomlottak az argentin pénz- és tőkepiacok hétfőn, egy nappal azután, hogy a liberális elveket követő köztársasági elnök, Mauricio Macri súlyos vereséget szenvedett az októberi elnökválasztás főpróbájának tekintett előválasztáson a balközép peronista jelöltjével, Alberto Fenández volt kormányfővel szemben. Tovább a cikkhez
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
címlap_INA