Télből a nyárba - már nem csak milliomosok kiváltsága
Üzlet

Télből a nyárba - már nem csak milliomosok kiváltsága

Noha a legtöbb magyar még mindig leginkább Európán belül utazik és nyárra időzíti a tengerparti nyaralást, a Portfolio által megkérdezett szakemberek szerint évről évre nő azok száma, akik télen vakációznak valamelyik egzotikus országban. Ez ugyanis már korántsem csak a milliomosok kiváltsága. A legkedveltebb úticélok közé tartozik Thaiföld, Tenerife, Dubaj, Mexikó vagy Florida.
Évről évre egyre többet utaznak a magyarok, ezt támasztják alá a KSH adatai. A Magyarország 2018 című kiadványból kiderül, hogy a magyarok tavaly 23 millió alkalommal látogattak külföldre, az utazások száma 12%-kal haladta meg a 2017. évit.

Ráadásul a több napra utazók száma - a 2012-es markáns visszaesést követően - folyamatosan bővül, 2018-ban 15%-kal. Ha megnézzük a főbb úticélokat, jól látszik, hogy leginkább a környező országokba látogattak a magyarok Ausztriába vagy Szlovákiába például.

A tengerparti nyaralásokat tekintve a főszezon - nem meglepő módon - még mindig a nyár. A statisztikák szerint a szervezett utak keretében Görögországba látogat a legtöbb magyar turista, az egyéni utazások fő célpontja pedig Horvátország.

Téli tengerparti nyaralás 250 ezerért

Egyre többen vannak azonban, akik télre időzítik a tengerparti vakációt.

Leginkább a 30-50 év közötti korosztály keres minket, nagyon sok a nászutas párunk, de egyre több az 50 év feletti érdeklődő is, akik még nem jártak ezen a kontinensen

- mondta a Portfolio-nak Kerékgyártó Zsófia, az Ázsia Neked nevű oldal utazási tanácsadója. Ők kifejezetten utazásszervezéssel nem is foglalkoznak, de segítenek a repülőjegy lefoglalásában vagy a lehető legmegfelelőbb szállás megtalálásában, és akár összekötik az utazót a kiszemelt országban egy megbízható idegenvezetővel is.

Télből a nyárba - már nem csak milliomosok kiváltsága
Thaiföld egyre népszerűbb úticél.
A magyarok közkedvelt úticélja Thaiföld, de népszerűek a délkeleti-ázsiai körutak is, mely során több országot is megismerhetnek az utazók. Előbbi már 250 ezer forintból kijöhet a repjeggyel, a reptéri illetékkel és a szállással, valamint a belföldi repülőjegyekkel vagy hajójegyekkel együtt. A körút (például a 10 napos Thaiföld - Laosz - Kambodzsa út) valamivel drágább, nagyjából 300 ezer forintba kerül fejenként. 310 ezer forintból pedig már kijön egy 16 napos, négy országot érintő utazás is.

A kiemelt, karácsonyi időszakban viszont határ a csillagos ég, legalább a fenti árak duplájával érdemes kalkulálni

- jegyezte meg Kerékgyártó. És hogy miért nő évről évre az érdeklődés az ázsiai utak iránt? Az utazásszervező szerint azért, mert egyre többen gondolják úgy, hogy Ázsiába el lehet jutni elérhető áron is.

"Vannak utasaink, akik például azt mesélték, hogy látták a tévében az Ázsia Expresszt, és ez hozta meg a kedvüket" - mondta.

Népszerű Dubaj, Tenerife, de a Dominikai köztársaság is

A Neckermann Magyarország cégvezetője, dr. Szvoboda János a Portfolio-nak úgy fogalmazott, egyre több utasuk vágyik télből a nyárba, és egyre nagyobb az érdeklődés a kiemelt, ünnepi időszak iránt is.

Rendkívül népszerű a Kanári szigetek, azon belül is Tenerife, amely mit sem veszít vonzerejéből a nyár végeztével, hiszen a szigeten egész évben kellemes, meleg klíma uralkodik. Az egzotikus desztinációk közül kiemelt fontossággal bír Thaiföld, ami az egyik legismertebb úti cél a magyarok körében, hiszen kedvező ár-érték arányú szállodák és gyönyörű strandok várják itt az utazókat. Népszerű úticél az Egyesült Arab Emirátusok és azon belül főként Dubaj, de a téli időszakban nagy az érdeklődés a Dominikai Köztársaság, Kuba, Mexikó, Mauritius, Seychelle-szigetek és Maldív-szigetek tengerpartjai iránt is

- mondta, hozzátéve, az európai tél főszezonnak számít ezekben az országokban ezért magasabbak a szállás és a repülőjegy árak a nyári áraknál.

Télből a nyárba - már nem csak milliomosok kiváltsága
Egyre többen utaznak a Dominikai Köztársaságba
Az árak nagyon széles skálán mozognak, a szálloda kategóriája és az ellátás is befolyásolja az árat. Példaként dr. Szvoboda János a Dominikai Köztársaságot említi, ahol egy hét a karácsonyi időszakban, egy 4 csillagos, tengerparti szállodában all inclusive ellátással nagyjából 2000 EUR/fő áron foglalható.

Négyen érdemes Amerikába utazni

Birtók Bence, az Amerika Neked oldal alapítója, utazási tanácsadó három éve segít azoknak, akik amerikai utazást terveznek vagy álmodoznak róla.

Ha egy klasszikus téli nyaralásról beszélünk, ideális választás Florida vagy a Karib-térség, esetleg Hawaii, Mexikó. Ezek nyilván egész évben látogathatók, de akkor igazán érdekesek, amikor Európában hideg van, vagyis érdemes november és február között utazni

- mondta lapunknak, hozzátéve, az amerikai utazásokat tekintve két kiemelt időszak van az évben, ami nagyon drága: az egyik a június végétől augusztus végéig tartó, a másik pedig a karácsonyi-szilveszteri időszak.

"Ha valaki ezekben az időszakokban szeretne utazni, akkor azt szoktuk javasolni, hogy legalább 8-9 hónappal előtte érdemes elkezdeni a szervezést, legalább a repülőjegyeket megvenni, mert azok ára hónapról hónapra meredeken nő. Ahogy közelednek ezek a csúcsidők, akár 2-3-szorosára is drágulnak a repjegyek" - mondta. Aki viszont nem a kiemelt időszakban utazik, az egy 10-12 napos floridai körutat nagyjából 280 ezer forintból tud megvalósítani.

Télből a nyárba - már nem csak milliomosok kiváltsága
350 ezer forintból kijön egy utazás Miamiba
"Ebben az árban benne vannak a repülőjegyek, illetékkel, a szállás és az ottani autóbérlés költsége is" - mondta Birtók. Hasonlóan alakulnak a költségek, ha valaki San Franciscóba vagy Las Vegasba szeretne utazni, de Mexikó választása esetén is.

Miami is jó választás lehet. Ha valaki néhány napot ott töltene, majd egy egyhetes karibi úton venne részt, az fejenként nagyjából 350 ezer forintból valósítható meg

- tette hozzá. Aki viszont Hawaii-ra vágyik, az a fentiek duplájával számolhat akkor is, ha nem kiemelt időszakban utazna.

Ha valaki az Egyesült Államokba szeretne utazni, érdemes észben tartani, hogy négy fő esetén a legideálisabb a foglalási ár, hiszen négyfelé oszlik az autóbérlés és a szállás költsége. Az összköltség 30-40 százalékkal is alacsonyabb tud lenni, ha négyen összeállnak, mintha ugyanarra az útra ketten mennek

- mondta Birtók Bence, aki szerint érdemes előre gondolkodni, mert a kiszemelt időpont előtt két hónappal már meredeken emelkedik a repülőjegy ára, akár 50-70 százalékkal is többet fizethetnek az utasok, mintha korábban foglalták volna le, vagyis jelentősen megnő az utazás ára is.
Frankfurti tőzsde
kína vírus
cimlap_Orlen0129
gyárimunkásfactoryworkerdolgozógyár
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde