Előfizetői tartalom

Mindent túlél a legendás Szarvasi kávéfőző - Folytatódik a gyártása!

Év elején robbant a hír, hogy a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. - közismerten Vasipari - összes, több mint 400 dolgozóját elbocsátja, miután a cég nagy értékű, lámpagyártást fejlesztő beruházásai nem hozták meg a várt eredményeket, és elvesztették legnagyobb megrendelőjüket, az IKEA-t, ami megpecsételte a vállalat sorsát. A felszámolást nemrég, augusztus 14-én rendelte el a Gyulai Törvényszék, ami lehetővé teszi, hogy a dolgozók megkapják elmaradt bérüket, de úgy néz ki, több mint 50 ember állása is megmarad: a frissen alapított Szarvasi Háztartásigép Kft. befektetett, és újraszervezte a Szarvasi kávéfőzők gyártását. A Portfolio a cég tulajdonosát, Takács Zoltánt kérdezte a brand jövőjéről.

A Szarvasi Háztartásigép Kft.-t tavaly év elején alapította, ahogy a gyártást végző Deerplast Kft. is friss, 2017-es alapítású cég. Lehetséges, hogy már akkor látni lehetett a problémákat a Vasiparinál, és ezek a vállalkozások már azzal a céllal jöttek létre, hogy egy negatív forgatókönyv esetén átveszik a kávéfőzők gyártását? Bár a Vasiparinál a problémák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés