Előfizetői tartalom

Olyan pusztulást hozott ez a nyár a világ erdőinek, ami korábban elképzelhetetlen volt

Az idei nyáron látványosan megugrott az erdő- és bozóttüzek száma a világ számos részén. Bár a korábbi években voltak rosszabb nyári erdő tűz-szezonok is, és noha a tüzek sok helyen a természetes megújulási folyamat részét alkották már az ember megjelenése előtt is, több mint nyugtalanító, hogy a lángok olyan erdőségekben is felcsaptak, ahol a tűz eddig szinte ismeretlen jelenségnek számított.

Az idei nyáron a világ legnagyobb erdőségei szenvedtek el súlyos tüzeket Szibériától az Amazonas-medencéig. A tűzesetek száma számos országban jelentősen emelkedett 2018-hoz képest, Brazíliában például 78 százalékkal több, 80 626 esetet regisztráltak. Ez ugyanakkor bőven elmarad a 2005-ben vagy 2010-ben történt több mint 127 ezer, illetve 121 ezer tűzesettől. Az idei brazíliai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés