Üzlet

"Washington megvédi a nemzetközi rendet, amelyet Irán fenyeget"

MTI
Washington megvédi a nemzetközi rendet, amelyet szerinte Irán fenyeget - közölte Mark Esper amerikai védelmi miniszter hétfőn a Twitteren.

A tárcavezető "példa nélkülinek" minősítette a szaúd-arábiai olajlétesítmények ellen a hétvégén elkövetett támadást. Azt is közölte, hogy a mikroblog-bejegyzés előtt a Fehér Házban egyeztetett Donald Trump amerikai elnökkel a kialakult helyzetről.

Mark Esper konkrétumokat nem közölt a tanácskozásról, de elemzők emlékeztetnek rá, hogy Donald Trump vasárnap este bejelentette: az amerikai kormányzat "csőre töltve" készen áll a válaszadásra a Szaúd-Arábia elleni támadások után.

Kelly Craft, az Egyesült Államok új ENSZ-nagykövete hétfőn a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén azt közölte, hogy a Szaúd-Arábia elleni támadásért amerikai hírszerzési információk szerint "a felelősség Iránt terheli". Hozzáfűzte: nincs bizonyíték arra, hogy a támadás jemeni területről indult volna.

A CNN hírtelevízió meg nem nevezett diplomáciai forrásra hivatkozva tudni vélte: Washington hétfőn közölte "legalább egy közel-keleti szövetségesével", hogy a támadás "valószínűleg" iráni területről indult. A televízió azonban az állítást alátámasztó bizonyítékokról nem tett említést.

Jim Risch, a szenátus külügyi bizottságának republikánus elnöke is Irán felelősségét vetette fel. "Irán továbbra is erőszakkal válaszol a diplomáciai erőfeszítésekre, s ez annak bizonyítéka, hogy a rezsim elutasítja a nemzetközi közösség felelős tagjaként történő cselekvést" - mondta a szenátor újságíróknak.

BenzinGázolaj
hollandia_nyugdíjasok_getty
GettyImages-1177537643
GettyImages-1180841559
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
BenzinGázolaj
Olvasta már? Olcsóbb lett a gázolaj