Előfizetői tartalom

Nagy változások jönnek a fizetéseknél – Mit lép a szabályozó?

Az Európai Bizottság idén kezdte el felülvizsgálni az interchange szabályozást, és bár még csak a folyamat elején járunk, az új szabályok alaposan átírhatják a bankkártyapiacot. A kereskedők olcsóbb kártyás fizetésért harcolnak, a kártyatársaságok szerint azonban az interchange díjnak fontos szerepe van a kártyás fizetési modellben. A nagy kérdés, hogy végső soron a fogyasztók is éreznek-e valamit a szabályozói változásokból. A várható változásokról, az ütköző érdekekről Martinovic Borisszal, a Mastercard Public Policy igazgatójával beszélgettünk.

Portfolio Banking Technology 2019 Martinovic Boris a témában előadást tart november 14-ei Banking Technology konferenciánkon. Érdemes meghallgatni!  Információ és jelentkezés A bankkártyás fizetések árazásával, az interchange díjjal évek óta foglalkozik az európai és a magyar szabályozó is. Mi várható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés