FONTOS Elárulta Nagy Márton, mire megy ki a játék az éjszaka megjelent nagy változásokkal
 
Előfizetői tartalom

Már nem is kérdés a magyar dominancia az energiaszektorban

Major András
Tovább emelkedik a magyar vállalatok súlya a hazai energiaszektorban az E.On, az MVM és az Opus napokban bejelentett megállapodása nyomán, így az már messze túlszárnyalhatja a kormányzati célként kijelölt 50 százalékos szintet - legalább is a cégek árbevétele alapján. A háromszereplős óriásügylet az egyes részterületeken azonban egymással ellentétes irányú változásokat eredményez: míg a villamosenergia-elosztó/hálózatüzemeltető szegmensben a magyar tőke pozíciója erősödik, addig az áramszolgáltatásban a külföldi, konkrétan az e téren eddig is domináns E.On szerepe válik markánsabbá. A magyar tőke "hatalomátvétele" egyébként már 2016-ban megtörténhetett, és bár egyáltalán nem zökkenőmentesen, de azóta a trend tovább tart, mindamellett az elmúlt években jelentős külföldi tulajdonszerzések is történtek az ágazatban.

Energy Investment Forum 2019 A magyar és globális energetika aktuális státuszáról, kihívásairól a november 7-én megrendezésre kerülő Energy Investment Fórumon tudhat meg jóval több részletet. Információ és jelentkezés Mielőtt megvizsgálnánk, hogyan alakul a hazai/külföldi arány a szektorban és egyes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái