Előfizetői tartalom

Szép csendben összeomlik a Facebook készpénzgyilkos mesterterve

Néhány napon belül Mark Zuckerberg tiszteletét teszi a Fehér Házban, ahol el kell magyarázni, miért lenne jobb hely a világ, ha a Libra-projekt élesben is elindulna. A jelek szerint nem lesz könnyű dolga, mert sorra hátrálnak ki a kriptopénzes projekt mögül a Libra Szövetség alapító tagjai, és mert a piaci és szabályozói nyomás mellett a Facebook eddigi adatvédelmi track recordja sem éppen botrányoktól mentes. Könnyen lehet, hogy még el sem indult, de máris füstbe megy a Facebook készpénzmentesítő mesterterve.

A Facebook egy új digitális pénzzel működő fizetési rendszert jelentett be tavasszal, a Librát, amely a Facebook-felhasználók közötti pénzküldést és a netes vásárlást támogatja majd.  A cég állítása szerint különösen annak az 1,7 milliárd embernek segíthet a pénzügyei intézésében, akiknek jelenleg nincs is a bankokkal kapcsolatuk. A lépés azért vert hatalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés