Előfizetői tartalom

Őrület, milyen időjárást hozott az október - De van egy rossz hírünk a gázszámlával kapcsolatban

Ötéves mélypontra szorította le a magyarországi földgázfogyasztást az október végi nyár. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal napi felhasználási adatai szerint október 19-től egy héten át minden nap rekord alacsony volt a hazai fogyasztás. Miután a mostani hűvös idő csak átmenetinek tűnik, és egy újabb, az évszakban megszokottnál melegebb időszak jöhet, így november első felében várhatóan újra lejjebb lehet majd tekerni a hőfokszabályzókat. A további kilátások bizonytalanok, mindenesetre az ország rekord gáztartalékkal készült fel a fűtési szezonra.

Az október végi alacsony gázfogyasztási adatok egyáltalán nem meglepőek annak tükrében, hogy október 19. és 24. között minden egyes nap megdőlt az országos napi melegrekord, nem egyszer több mint két Celsius-fokkal. A rendkívüli időszak utolsó napján, október 24-én még a 30 fok is belátható közelségbe került, miután a Hajdú-Bihar megyei Körösszakálon 29,1 fokig melegedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés