Előfizetői tartalom

Miért költ el 500 milliárd forintot a Mol?

Közel 500 milliárd forintot költött a Mol egy azeri olajmezőben szerzett részesedésért, mely több mint 200 millió dollárral növelheti a társaság EBITDA-ját éves alapon. A portfolió átlagköltségénél alacsonyabban juthat hozzá az azeri nyersolajhoz a társaság, mely az így is csekély 6 dolláros hordónkénti értéknél még alacsonyabb számot jelent. Elsősorban nem a készletpótlás a cél, hanem az eredmény és cash flow kiegyensúlyozása, diverzifikálása a kutatás-termelés és a finomítás üzletág között.

Sok pénz A Molnak 500 milliárd forint? Kezdetben 2 milliárd dollárról, a mai 295 forintos dollárárfolyamon számolva 590 milliárd forintról szóltak a pletykák még 2019 októberében. Egy hónap sem telt el, és sikerült a Molnak több mint 20 százalékot alkudni a vételárból.  Válaszolva a feltett kérdésre nyugodtan kijelenthetjük, hogy sok pénz az 1,57 milliárd dollár, még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés