FrankfurtiTőzsde
Üzlet

Új történelmi csúcson zárt az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a szerdai kereskedés második felében, míg a magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a hét harmadik napját. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír új történelmi csúcson zárta a szerdai kereskedést.

Új történelmi csúcsán zárt be az OTP

Mérsékelt emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 55 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek a Mol kivételével emelkedtek, az olajcég papírjai 1,3 százalékos esés után 3 002 forinton zártak. A Magyar Telekom 0,7 százalékos emelkedés után 440 forinton zárt, a Richter pedig 0,2 százalékos erősödést követően 5 620 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától. A blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 0,9 százalékos erősödés után 13 990 forinton, új történelmi csúcsán zárt be, csupán kissé maradva el, az október 24-én napon belül beállított, történelmi maximumától.

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék

A szerdai piacnyitás után emelkedéssel próbálkoztak meg a tengerentúli tőzsdék, majd az amerikai részvényindexek a mai piacnyitástól távolodva lefelé csorogtak, bár az amerikai részvénypiacok nem távolodtak el érdemben a korábbi, történelmi csúcsaik közeléből. A Dow 0,1 százalékos esése mellett a Nasdaq 0,4 százalékot esett, míg az S&P500 0,1 százalékot esett.

Az irányt keresi a BUX, szárnyal a CIG

Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik ma délután, a DAX 0,2 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,2 százalékkal került feljebb. A régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a lengyel WIG 0,5 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,4 százalékot esett. A magyar tőzsde 3,5 milliárd forintos forgalom és 33 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül a Mol teljesít a leggyengébben, míg a BUX komponensei közül a 13 százalékos emelkedésével a CIG Pannónia teljesített a legjobban.

Újra tud növekedni Európában az Adidas

Felpöröghetnek az értékesítések a negyedik negyedévben az Adidasnál és jó úton halad a vállalat afelé, hogy ismét rekord évet zárjon– derül ki a sportszergyártó ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. A július-szeptemberi időszakban a vártnál jobban alakultak az eladások, miután Európában ismét beindult a növekedés.

Tovább a cikkhez

Lejjebb került a BUX, esik a Mol

A szerdai piacnyitástól távolodva felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek, a DAX 0,1 százalékos esése mellett a CAC40 stagnál. A magyar tőzsde lejjebb került, a BUX 147 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom képes emelkedni, a telekomcég részvényei 0,2 százalékkal került feljebb. Az OTP 0,1 százalékos esése mellett a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,8 százalékot esett.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Eséssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén

Eséssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 104 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a szerdai piacnyitás után. Az OTP 0,1 százalékos esése mellett a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,5 százalékot esett. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb ma reggel.

Meglepetés a BMW-től

Miközben a piaci trendek összességében nem túl pozitívak, a BMW eladásai és piaci részesedése is emelkedett a harmadik negyedévben, az üzemi eredmény és a cash-flow jelentősen nőtt, emelkedett a bevétel és a profit is, az egész éves célokat megerősítette a menedzsment. A vállalat harmadik negyedéves számai jobbak lettek, mint amire az elemzők számítottak.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt eséssel vághatnak neki az európai börzék a szerdai kereskedésnek

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Végül mérsékelt elmozdulás mellett felemásan zárták a keddi kereskedést az amerikai részvénypiacok, a piaci kommentárok szerint a hangulatot ezúttal is USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező visszafogott optimizmus és a vártnál kedvezőbb szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindex is támogatta. A Dow végül 31 pontos emelkedés után 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,1 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq egészen minimális emelkedéssel zárt, azonban végül mind a Dow, mind a Nasdaq új történelmi csúcson zárt be.

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 419 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a keddi kereskedést. A Magyar Telekom 0,5 százalékos erősödést követően 437 forinton zárt, az OTP 0,1 százalékkal került feljebb, a bankpapír 13 860 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Mol 1,3 százalékos emelkedést követően 3 042 forinton zárt, míg a blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó papírjai 5 610 forinton vettek búcsút a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai tőzsdék többsége minimális elmozdulás mellett felfelé kapaszkodtak szerdán, a piaci kommentárok szerint a befektetők a kereskedelmi egyeztetésekkel kapcsolatos híreket emésztették, miután a Wall Street Journal szerint az amerikai és kínai tárgyalópartnerek aktívan fontolgatják a vámok csökkentését, amennyiben a részleges megállapodást sikerül aláírní; A megállapodás eddig csak a december 15-re tervezett amerikai vámok bevezetését törölte volna, de a mostani információk szerint a szeptember 1-én bevezetett vámokat is csökkentené. Kína pedig hasonlóan könnyítést vezetne be az amerikai importtermékekre. A Nikkei 0,2 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,6 százalékot esett. Ázsia más részein is emelkedtek a részvényindexek, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékos erősödése mellett a szingapúri börze 0,4 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb ma reggel, míg a határidős DAX 10 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét harmadik napján az eurozónából beérkező makroadatok mellett a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd a befektetők, emellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek bírhatnak piacmozgató hatással, miután a Wall Street Journal beszámolója szerint a felek közel állnak a megállapodáshoz.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH a harmadik negyedéves lakásépítési statisztikái mellett a szeptemberi kiskereskedelmi forgalmi adatsorát teszi közzé. Az eurozónából az októberi, végleges szolgáltatói beszerzési menedzserindexek mellett a szeptemberi kiskereskedelmi eladási statisztikákat publikálják.

Szerdán teszi közzé beszámolóját a Magyar Telekom és a Graphisoft Park is.  

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Shutterstock

Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

értékesítési vezető

értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde