Mihai Marcu
Üzlet

Újabb egységet nyitna Magyarországon a román magán-egészségügyi szolgáltató

Portfolio
Egy második magyarországi klinika megnyitását tervezi és felvásárlási lehetőségeket keres Magyarországon a romániai alapítású MedLife – derült ki Mihai Marcu elnök-vezérigazgató mai előadásából a Portfolio Private Health Forum 2019 konferenciáján. Az orvosok megtalálása és az állami béremelések jelentik számukra a legnagyobb kihívást.

Mihai Marcu, a bukaresti székhelyű MedLife elnök-vezérigazgatója többek között az alábbiakról beszélt nyitóelőadásában:

  • Romániában nagyon erős a magán-egészségügyi szektor, 9 milliárd eurónyi teljes egészségügyi kiadásból 1,8 milliárd euró a magán, magas a zsebből fizetett szolgáltatások aránya.
  • Keleti szomszédunkban 1,5 millió munkavállaló élvezi a MedLife szolgáltatásait, a romániai orvosok 5%-át foglalkoztatják, 200 millió euró az éves forgalmuk, 7500 alkalmazottal és 12 kórházzal rendelkeznek.  Az állammal korlátozott az együttműködés, bevételeik 20%-a jön állami forrásból, 60% zsebből.
  • 14 évvel ezelőtt 20%-os részesedést szerzett a cégben a Világbank, három évre rá a Societe Generale 34%-ot vett, ma 51%-ban családi tulajdonban vannak, emellett a bukaresti tőzsdén a top 12 cég egyike.
  • A MedLife előtt két lehetőség áll: zsebre teszik a tulajdonosok az osztalékot vagy a határon túl terjeszkendnek. Ma már Bulgária, Szerbia, Magyarország, Moldávia és Ukrajna is ott a térképükön, nálunk a Rózsakert klinikával állnak partnerségben (Csermely Gyulával kezdték meg nálunk az együttműködést), és magyar társtulajdonostársaik is vannak.
  • Magyarországon laboratóriumi területen keresik az együttműködési lehetőségeket. A költségek alacsonyabbak, a biokémiai tesztek például kevésbé drágák nálunk.
  • Az orvosok megtalálása és az állami bérekkel való verseny a legnagyobb kihívás, a tavalyi 3000-4000 eurós romániai orvosi béremelés nagy kihívás elé állította a magán-egészségügyi szolgáltatókat.

Egy második magyarországi klinika megnyitását tervezi és felvásárlási lehetősÉgeket keres Magyarországon a MedLife - mondta.

Fotó: Stiller Ákos

Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti Tőzsde