Előfizetői tartalom

Ítéletet mondott a sztárközgazdász az Aramcóról - Nem fog örülni a koronaherceg

Aswath Damodaran, a világhírű, több tankönyvet is író sztárközgazdász beértékelte a Saudi Aramcot a közelgő tőzsdei bevezetése kapcsán. Számos megközelítést alkalmazott, szorzószámos értékelést, diszkontált cash-flow módszert, és az is kiderül a végén, hogy a neves szakember nem ajánlja a részvénybe történő befektetést, még a helyieknek sem. Egy izgalmas utazáson vezet minket végig a nem mindennapi történeten, a világ legértékesebb vállalatának értékéről, kockázatairól, lehetőségeiről. Az eredeti cikk a szerző blogján található.

A világ legértékesebb vállalata November tizedike volt a nagy nap, mikor az olajbehemót Aramco benyújtotta a 658 oldalas tájékoztatóját, mellyel nyíltan kifejezte szándékát a tőzsdére menetelre. Hogy miért is a világ legértékesebb vállalata az Aramco? 2018-ban 330 milliárd hordó készlettel rendelkezett a vállalat, mely kis fejszámolást végezve és a világ napi 100 millió...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái