STA_8619
Üzlet

Most érdemes figyelni: fülescsésze az Alteo grafikonján

Ritka pillanat, amikor mind a fundamentális, mind a technikai faktorok egy irányba mutatnak egy részvény esetén, ráadásul még egy jó kockázat-hozam arány is elérhető lehet jelenleg az Alteo papírjaival.

Kedvező fundamentumok

  • Az Alteo menedzsmentje a hétfőn megrendezésre kerülő Portfolio klubon 7,1 milliárd forintos EBITDA-t prognosztizált 2024-re.
  • Az elkövetkezendő 5 évben akár 20 milliárd forintos befektetési (capex) tervet is elképzelhetőnek tartanak, tehát a növekedési sztori tovább folytatódhat.
  • Az egyetlen elemzőház az MKB amely publikusan követi a papírt, november 26-án este a modelljét felülvizsgálat alá helyezte.
  • Az MKB jelenlegi célára 1049 forint, mely már a legutolsó 824 forintos záróárfolyamot tekintve is 27 százalékos felértékelődési potenciált rejt magába.
  • Feltételezhető, hogy az MKB emelheti a modellfelülvizsgálata során az Alteo célárát, ugyanis a korábbi modelljében 2023-ra csak 4 milliárd forintos EBITDA-val kalkulált, mely messze elmarad a hétfői 7 milliárd forintos menedzsment prognózishoz képest.
  • Igaz, az MKB korábbi modellje jóval kisebb, csupán 6 milliárd forint körüli capex-szel számol a 2020-23-as periódusra, míg a menedzsment 20 milliárdot jelzett előre, ami a soron következő években jelentősen visszavetheti a szabad cash-flow értékét.
  • Mindennek ellenére úgy gondoljuk, hogy az Alteo feltételezhetően értékteremtő beruházásokra fogja költeni a megtermelt forrásait, mely a későbbiek során jelentősen nagyobb szabad készpénz áramlást eredményezhet.
  • Ennek következményeképp jelentős célárnövekedés érkezhet az MKB-tól az aktuális modellfelülvizsgálat végeredményeként.  

Jó beszállási pont kínálkozik

Október végén 800 forint fölé tört ki az árfolyam, majd ezt követően vissza is tesztelte a korábbi komoly ellenállási szintet, majd ismét sikeresen elrugaszkodott róla felfele. Szerdán ismét a 840-es szint állította meg az emelkedést, mely a tegnapi nap folyamán 824 forintra lökte vissza az árfolyamot. Azonban a 824 forintos novemberi ellenállás már támasszá alakult, mely megfoghatja a tegnapi nap során kialakult egészséges korrekciót. Ezzel összességében egy fülescsésze formáció alakulhat ki november folyamán, mely amennyiben megvalósul, akár 880 forintra is lökheti az árfolyamot, mely új történelmi csúcs lenne. A bátrabbak 815 forintra is helyezhetik a stop szintüket, azonban a biztonsági játékosok is igen jó hozam-kockázat aránnyal szálhatnak be, ugyanis a 800 forint alá helyezett stoppal is közel 3:1 arányú nyereség-veszteség arány érhető el.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1150404683