Előfizetői tartalom

Bepipultak a szaúdiak, nekimehetnek a szövetségeseiknek

Az idei évben Szaúd-Arábia nagyvonalúan szemet hunyt az OPEC+ szervezeten belüli kvótaszegések felett, és kompenzálva azokat alacsonyabb szinten tartotta termelését, hogy összességében a kartell a megcélzott kihozatalt tudja tartani. Azonban az Aramco tőzsdei bevezetésének ármeghatározása után már bekeményíthet Szaúd-Arábia. Izgalmas OPEC csúcs elé nézünk jövőhéten.

Abdulaziz herceg felveheti a kesztyűt December 5-én, jövőhét csütörtökön Bécsben gyűlnek össze az OPEC tagjai, december 6-án pénteken pedig a baráti országok is csatlakoznak, közöttük Oroszország. Abdulaziz bin Salman herceg, a szaúdi koronaherceg rokona váltotta a korábbi olajminisztert Khalid Al-Falihot, aki szigorúbb hangnemet üthet meg a megbeszélésen. A piac keményebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés