Donald Trump
Üzlet

Máris megvannak a vesztesei Trump fenyegetésének

Portfolio
Hétfőn jelentették be, hogy az Egyesült Államok hozzávetőleg 2,4 milliárd dollár értékű francia termékre kíván adót kivetni, köztük például pezsgőkre, sajtokra, kézitáskákra, válaszul az amerikai technológiai vállalatokra kivetett francia digitális adók miatt. A bejelentés után a francia luxuscikk gyártó cégek részvényei nagyot estek ma, a Louis Vuitton tulajdonosa, az LVMH mellett a Kering és a Hermes árfolyama is lejjebb került.

Hétfőn ismét fokozódott a kereskedelmi háborús feszültség, miután Donald Trump tegnap a Twitteren jelentette be, hogy azonnali hatállyal visszaállítja argentin és brazil acél-, és alumíniumtermékek vámját, amit az elnök azzal indokolt, hogy a két ország jelentős mértékben leértékelte a nemzeti valutáját, ami károkat okoz az amerikai farmereknek.

Az USA kereskedelmi főképviseletének irodája emellett azt is bejelentette, hogy Washington 100 százalékos vámmal készül sújtani francia termékeket, válaszul az amerikai technológiai óriáscégekre kivetett francia digitális adók miatt, mindez tovább fokozhatta a kereskedelmi háborús aggodalmakat. A javaslat hozzávetőleg 2,4 milliárd dollár értékű francia termékre kíván adót kivetni, köztük például pezsgőkre, sajtokra, kézitáskákra.

Az Egyesült Államok kereskedelmi főképviseletének irodája továbbá azt is meglebegtette, hogy az amerikai kormányzat tervbe vette a büntető vámokkal sújtott európai uniós termékek körének további bővítését, beleértve az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Spanyolországból és Németországból származó árucikkeket is. Franciaország az Európai Unió kedden jelezte, hogy készek visszavágni az amerikai vámfenyegetésekre.

A kereskedelmi háborús aggodalmak árnyékában az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek kedden, a DAX 0,4 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a párizsi börze komponensei közül a luxuscikk gyártók részvényei különösen gyengén teljesítenek ma.

A francia termékeket sújtó, tervezett amerikai vámemelés meglebegtetése után a Louis Vuitton tulajdonosának részvényárfolyama nagyot esett ma, az LVMH 2,2 százalékkal került ma lejjebb, majd a kezdeti esés egy részét ledolgozva az árfolyam 1,5 százalékot esett.

A többek között a Gucci és az Yves Saint Laurent márkákról közismert francia luxuscikk gyártó csoport, a Kering árfolyama is nagyot esett, a társaság részvényárfolyama 2 százalékkal került lejjebb.

A Hermes papírjait is büntették ma, a francia luxuscikk gyártó részvényárfolyama 1,7 százalékkal került ma lejjebb.

Címlapkép forrása: Salwan Georges/The Washington Post via Getty Images

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1075371874