Előfizetői tartalom

Nem adja fel energetikai ambícióit az Opus

Frissen érkezett a bejelentés, hogy az Opus értékesítette a Mátrai Erőműben levő többségi részesedését az MVM-nek, és megtudtuk, hogy energetikai beruházásokra kívánják elkölteni a beérkező ellenértéket. A korábbi pletykák ellenére az Émász nem szerepel szorosan az akvizíciós célpontok között, az áram- és gázkereskedelembe is belépést tervez az társaság. A CIG Pannónia részesedéseket optimalizálhatják – Gál Miklóssal az Opus vezérigazgatójával beszélgettünk.

Nemrég érkezett a bejelentés, hogy az Opus eladta a Mátrai erőművet az MVM-nek. Miért döntött így a vezetés és pontosan mi került eladásra? Az erőműhöz tartozó napelemparkok is értékesítésre kerültek? Egész pontosan az Opus Global valamint a STATUS Energy Magántőkealap, mint eladók adásvételi szerződést kötöttek az MVM-mel, mint vevővel a Mátrai Erőmű 72,66%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés