BÉT
Üzlet

Remek formában a Richter és az OTP is tovább emelkedhet

Portfolio
Az új év első napjaiban is jó formában volt a Richter, bár a gyógyszergyártó részvényei az elmúlt hónapok erősödése után túlvett tartományban járnak, azonban a technikai kép alapján a későbbiekben is lehet még tér a további emelkedés előtt, míg az OTP lendülete bár kissé mintha alábbhagyott volna, azonban a bankpapír számára a trend továbbra is felfelé mutat. A hazai blue chipek technikai képei alapján megnéztük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló hét folyamán.

OTP

Az OTP november végén és december elején szinte rátapadt a 14 370 forintos szintre, majd a bankpapír az ellenállást áttörve újabb és újabb történelmi csúcsokra emelkedett decemberben. Bár az év vége felé közeledve kissé mintha alábbhagyott volna a korábbi lendület, azonban a trend továbbra is felfelé mutat, így a technikai kép alapján lehet még tér az OTP emelkedése előtt a későbbiekben. Felfelé, a decemberi 15 850 forintos új történelmi csúcsra érdemes majd figyelni, míg a jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, támaszt az emelkedő trendvonal jelent majd, 15 025 forint közelében.

Mol

A Mol tavaly augusztus és december között háromszor is tesztelte a 2 800 forintos támaszt, majd az árfolyam december elején ismét emelkedni kezdett, a Mol ezután a 2 940 forintos szintet is áttörte. Ha az erősödés folytatódna, a Mol előtt a 3 000 forintos szint leküzdése nyithatná meg az utat a további emelkedés lehetősége előtt. Lefelé, a 2 940 forintos szint alá süllyedve, a már említett 2 800 forintos szint jelent majd fontos támaszt a Mol számára.

Richter

Október óta szinte folyamatosan emelkedik a Richter, a gyógyszergyártó részvényei decemberben a 6 400 forintos ellenállást is áttörték, majd az emelkedés ezután is folytatódott. Bár a trend rövid távon felfelé mutat a Richter számára, az elmúlt hónapok erősödése után a részvény túlvett tartományban jár. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, első körben a 6 400 forintos szint jelent támaszt, majd az emelkedő trendvonal felé fordulhatna a befektetők figyelme 6 119 forintnál. Ha a Richter emelkedése folytatódik, a következő megállót a 6 840 forintos ellenállás jelenti majd a későbbiekben.

Magyar Telekom

A Magyar Telekom november eleje és december közepe között gyakorlatilag a 435 és 445 forintos sávban oldalazott, majd az árfolyam emelkedni kezdett, a részvény ezután a 452 forintos szint fölé is felszúrt, bár áttörnie nem sikerült azt. A Telekom ezután már lefordult, majd a rövid életű korrekciót követően a részvény ismét erősödéssel próbálkozott meg. A jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el, a 452 forintos szint jelenti az első fontos ellenállást, míg lefelé, az emelkedő trendvonal jelent támaszt, 426 forintnál.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
intel logo company