Előfizetői tartalom

Végleg bedőlt a legígéretesebb és legnagyobb naperőmű projekt, elsöpörte a naperőmű-forradalom

Olyan gyors volt az elmúlt évtizedben a napelemek technológiai fejlődése, hogy az amerikai Crescent Dunes névre hallgató napelemkomplexum lényegében már az előtt elavult, minthogy termelésbe állt volna. Drága kísérlet volt az új technológia, végül nagyrészt az adófizetők pénzéből kerülhet sor a méretes veszteség fedezésre. Még Warren Buffett egyik cége is benézte az ígéretes projektet, azonban sosem lehet tudni, miből lesz a következő Google.

Lenyűgöző, futurisztikus látvány Amikor először pillantunk a hatalmas létesítményre, akkor az a benyomásunk keletkezik, mintha egy sci-fiben lennénk. 10 ezer napelem alkot egy hatalmas spirált, mely két mérföld széles és a komplexum középpontjában pedig egy óriási felhőkarcoló található. A napelempark Las Vegas és Reno között helyezkedik el a sivatagban. Crescend Dunes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés