Előfizetői tartalom

Miközben az EU rákapcsolna, Magyarország nem sietné el a klímaharcot

Major András
Részleteiben több érdekes módosítást is tartalmaz a kormány által csütörtökön nyilvánosságra hozott Magyarország Nemzeti Energia- és Klímaterve (NEKT), nagy vonalaiban azonban megfelel a csaknem egy évvel korábban megismert első változatnak. A NEKT első változatával az Európai Bizottság több okból sem volt elégedett, az abban vázolt vállalások mértékét éppúgy kevesellte, mint a megvalósítással kapcsolatos részleteket. A most megismert végleges változat ugyan mindkét téren hoz némi előrelépést, azonban kétséges, hogy mennyiben nyeri el az EB tetszését.

A közel 300 oldalas dokumentum ugyan tartalmaz számszerű célkitűzéseket, ugyanakkor kiemeli azt, a kormány részéről az EU felé korábban számos alkalommal hangoztatott álláspontot, miszerint Magyarország számára konkrét vállalásokat tenni csak az eszközök és a költségek pontos számbavételét követően lehetséges. A NEKT bevezetőjében a kormány, illetve a tervet kidolgozó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái