Tesla logo
Üzlet

Felrobbant a Tesla-sztori, és ez még csak a kezdet

Portfolio
Meredeken emelkedik a Tesla árfolyama, ez pedig felbátorította az amerikai cégre már eddig is optimista elemzőket, akik közül egy most igencsak magas célárakat mondott be.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

Elképesztő mértékben emelkedik a Tesla árfolyama az elmúlt időszakban, bár a múlt hét második felében volt egy kisebb korrekció, ma tovább folytatódik a rali, az árfolyam az elmúlt három hónapban több mint kétszeresére nőtt, amelyet a meglepő harmadik negyedéves profit, a negyedik negyedéves értékesítési számok és a kínai gigafactory-vel kapcsolatos hírek mozgattak, ma 6,2 százalékos pluszban van a Tesla.

A hatalmas árfolyamemelkedés természetesen bátrabbá teszi a Teslára bullish elemzőket is, akik közül az egyik legoptimistább, Pierre Ferragu a New Street Research elemzője alaposan meg is emelte a célárát, valamint a következő években várható árfolyamra is adott becsléseket.

  • Ferragu arra számít, hogy a Tesla jövő heti negyedik negyedéves gyorsjelentésében erős számokat fog mutatni és felülmúlja a várakozásokat, ezért a célárát 530 dollárról 800 dollárra emelte.
  • Az elemző szerint a Tesla-részvényekben tovább folytatódik a rali, és 2021 elejére a részvény 640 és 960 dollár közötti árfolyamon fog forogni.
  • Ferragu várakozásai szerint a Tesla 2025-re éves szinten 2-3 millió járművet fog értékesíteni, 230-350 milliárd dolláros piaci kapitalizációja lesz, ez alapján a részvényárfolyam 1 100 és 1 700 dollár közé fog esni.

(Bloomberg)

Címlapkép: Qilai Shen/Bloomberg via Getty Images

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT