Előfizetői tartalom

Totális készpénzháború és szuperolcsó bankszámlák jöhetnek, ha a kormány enged

Elkészültek a bankok az azonnali fizetési rendszerhez igazodó olcsó számlacsomagjaikkal, azonban úgy szeretnék ezeket bevezetni, hogy legalább alapesetben ne bukjanak a szolgáltatáson. Ezért a lakossági tranzakciós illeték és az ingyenes készpénzfelvétel terhének csökkentéséről tárgyalnak a Pénzügyminisztériummal. A lakossági elektronikus átutalások illetékének kivezetése durván 13 milliárd forintos költségvetési kiesést jelentene, de hozzájárulhat a drága készpézhasználat csökkentéséhez. A kormány nem szívesen nyúl a tökéletes adóbeszedő-gépezethez, amellyel úgy juttat évi közel 230 milliárdot a költségvetésbe, hogy azt a bankok szedik be helyette. Pedig ezen bukhat el a készpénz elleni háború.

Szorít az idő, ugyanis március elején indul el az azonnali fizetési rendszer, amelyhez érthető módon mindenki azt várja, hogy csomagáras, a tranzakciókat egyesével nem terhelő számlaajánlatokat hozzanak létre a bankok. Várakozó álláspontra került azonban a bankszektor és a Pénzügyminisztérium közötti egyeztetési folyamat, ugyanis többkörös egyeztetés után a bankok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái