Előfizetői tartalom

Érkezett egy jó hír a Molnak

A Mol tegnap publikálta az operációja szempontjából fontosabb számait januárra vonatkozóan, melyről röviden már beszámoltunk. A kőolaj árfolyamának csökkenése egyértelműen negatívan befolyásolja a kutatás-termelés divízió eredményét, ez elég könnyen belátható. A finomítói és petrolkémiai árrések mozgatórugói azonban már sokkal komplexebbek, de mindkét terület árrései javulni tudtak a gyenge decemberi értékeket követően.

Finomítói marzsok Jelentősen növekedett a csoportszintű finomítói árrés az elmúlt hónapban, a decemberi 2,9-es értékről 4,8 dollárra ugrott hordónként. Mivel a finomítói termelés döntő többségét a közép desztillátumok (gázolaj), benzin, vegyipari benzin (nafta), és a fűtőolaj képezi, ezért a továbbiakban ezen termékek áralakulását fogjuk kielemezni. Amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés