Előfizetői tartalom

Romlik az iparági környezet, de a Mol stratégiája megmentheti a helyzetet

Egyre fontosabb a Mol és az olajtársaságok életében a petrolkémia, ugyanis a motorüzemanyagok kereslete a növekvő környezettudatosságnak köszönhetően várhatóan csökkenni fog a jövőben. 2019 második felében jelentősen elkezdett szűkülni a Mol petrolkémiai marzsa, mely akár tartósan alacsony szinten is maradhat. Azonban az épülő poliolüzem megmentheti a helyzetet, és amennyiben a jelenlegi szinten maradna a petrolkémiai árrés, akkor előreláthatólag az új poliolgyár profitja kompenzálni tudná a becsült eredménycsökkenést.

A petrolkémia az iparág egyik mentsvára Az egyre erősödő dekarbonizációs politikai nyomásból fakadóan egyre több olajcég próbálja csökkenteni a finomítói termékpalettájában a motorüzemanyagok mennyiségét, és növelni a petrolkémia alapanyagaként szolgáló nafta mennyiségét. Ez a Mol esetén 2030-ra egy igen radikális fordulatot ölthet a stratégia szerint, ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés