Előfizetői tartalom

Egyre nehezebb az olajcégeknek, még a nagyok is szenvednek

Az eső olajáraktól és romló finomítói környezettől szenvednek a nagy olajtársaságok is, így hiába a tőzsdeindexek szárnyalása, az olajcégek masszívan alulteljesítenek. A 4 vizsgált olajóriásból egyedül a BP tudta megverni az elemzői várakozásokat, így rajta kívül a társaságok idén 10 százalékos árfolyamzuhanást szenvedtek el. Elsőre furcsa az olajvállalatok árazása egymáshoz viszonyítva, de a piac ritkán téved.

Továbbra is az Exxon a legnagyobb nyugaton Amennyiben össze szeretnénk mérni egymással az ExxonMobilt, a Chevront, a BP-t és a Shellt, akkor először érdemes megnézni a piaci kapitalizációjukat, azaz hogy a piac mekkorára árazza az összes kibocsátott részvény értékét. A számok alapján az Exxon a legnagyobb, amely nagyságrendileg két és félszer akkora, mint a legkisebb Shell....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés