Előfizetői tartalom

Itt az új korszak: Magyarország felküzdötte magát a napenergia-toplistára

Többéves gyengélkedést követően 2019-ben ismét magára talált az európai napenergia-piac, és az előző évinél mintegy 88 százalékkal nagyobb, összesen 23 GW új fotovoltaikus naperőmű kapacitást telepítettek - áll az IHS Markit előzetes adatokat tartalmazó jelentésében. Ez történelmi rekordnak számít, és a szervezet szerint ezáltal Európa a fenntartható növekedés új korszakába lépett. A hagyományos nagy országok mellett tavaly Magyarország is kulcspiaccá vált, és felkerült a legnagyobb európai napenergia-piacok tízes toplistájára.

A telepítések felpörgése a jelentés szerint több kedvező körülménynek is köszönhető, így a technológia versenyképességét tovább fokozó folytatódó árcsökkenésnek; az elosztott energiatermelés stabil, energiapolitika által támogatott terjedésének, valamint a közüzemi méretű naperőművek iránti kereslet ismételt növekedési pályára állásának a tenderek és hosszú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés