Előfizetői tartalom

Tízmilliárdokért vásárolhat energiakereskedő céget az Opus

Bejelentkezett az Opus az E.On energiakereskedő leányáért, azonban kiderült, csupán a versenypiaci ügyfeleket vinné, az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági fogyasztókat nem. Számításaink szerint nagyságrendileg 20 milliárd forintot érhet az E.On energiakereskedő szabadpiaci portfoliója, melyet gond nélkül tudna saját forrásaiból finanszírozni az Opus.

Az E.On kénytelen megválni kereskedőcégétől A történet egészen 2018 tavaszáig nyúlik vissza, ugyanis akkor jelentették be, hogy az RWE megvásárolja az E.On és az innogy megújuló energiatermelési üzletágát, az E.On pedig az RWE innogy-ban fennálló részesedését. Ezt követően 2019 szeptember 18-án az E.On megszerezte az RWE 76,8%-os tulajdonrészét az innogy SE-ben, Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés