Előfizetői tartalom

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég

Portfolio
Régen nem látott szintre emelkedett a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, a mezőny első felében szereplő vállalatok tovább javították eredményüket, szinte minden kategóriában, a tájékoztatás hitelességében, az ad-hoc információk minőségében vagy a befektetői kapcsolattartó alkalmasságában is javult a cégek teljesítménye, a tavalyi 2 után idén már 6 olyan vállalat volt, amelyik az 1-10-es skálán egészen kiváló, 8 feletti pontszámot ért el, derül ki a Portfolio idén már 19. alkalommal elkészített felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 17 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült. Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol és a Magyar Telekom követi a listán. A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat az ANY Biztonsági Nyomdának, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

Első helyen végzett az OTP A tavalyi transzparencia-felmérésben a Mol, az OTP és a Magyar Telekom volt az első három helyezett sorrendje, és míg akkor 8 pont alatti összpontszám is elegendő volt a dobogó harmadik helyének megszerzéséhez, az idén publikált, 2019-re vonatkozó felmérés esetében már más volt a helyzet, miközben tavaly 2 cég összpontszáma volt 8 pont felett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés