FONTOS Hogyan vészeli át a magyar gazdaság a járvány második hullámát? – Friss előrejelzés érkezett
 
Előfizetői tartalom

Lecsapott a koronavírus, nem menekülhetnek előle a vállalatok sem

Egyre több helyen üti fel a fejét a koronavírus, a fertőzés rohamos terjedése miatt pedig fokozódnak az aggodalmak, hogy globális járvány lesz belőle, aminek szemmel látható hatása lesz a gazdasági növekedésre és a vállalati profitokra is. Nyilvánvaló, hogy a légitársaságokat és a turizmust érzékenyen érinti a koronavírus, hiszen járatokat kellett törölni és az utazási kedvet is visszaveti, az éttermek és a szórakoztatóipar is megszenvedi, de szinte minden iparágat érint a járvány a globális beszállítói lánc miatt, egyre több cég figyelmezett erre, több szektorból is.

Mit mondanak az egyes cégek? Kína a világ egyik legnagyobb fogyasztója és a világ egyik legfontosabb „gyára”. Számos üzemet több hétre bezártak és nagyvárosok kerültek karantén alá, ami a gyártást, a logisztikát és az értékesítéseket is megnehezíti. Összeszedtük, hogy a legnagyobb vállalatok közül melyek jelezték már, hogy a koronavírus hatással lesz az üzletmenetükre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái