Előfizetői tartalom

Elképesztő döntésre készül az olajkartell a koronavírus miatt

Hiába csökkentett a várakozásoknál nagyobbat legutóbbi decemberi ülésén az OPEC+, a koronavírus rendesen keresztülhúzta a kartell számításait. Ráadásul kisebb feszültség is kialakult Szaúd-Arábia és Oroszország között, mivel az utóbbiaknak kevésbé fáj az alacsonyabb olajár, így rendkívüli OPEC+ ülésre nem is került sor, holott szó volt róla. Nagyobb a valószínűsége a piaci várakozásoknál méretesebb termelésvágásnak, de a döntés nagy mozgásokat okozhat a nyersolaj árában.

A legutóbbi OPEC ülés 2019 december 5-6-án tartották az utolsó hivatalos OPEC+ ülést, ahol az alábbi döntéseket szavazták meg a kartelltagok: Az addigi napi 1,2 millió hordó/napos termelésvisszavágást további 500 ezerrel fejelte meg a kartell, mely azt jelenti, hogy 2020 első negyedévében a vágások az 1,7 millió hordót is elérhetik napi átlagban. Mivel további termeléscsökkentésekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés