Előfizetői tartalom

Egy lépéssel ismét előrébb jutott Magyarország az oroszoktól való függetlenedésben

Portfolio
|
MTI
Az EU 2017 óta azzal vádolja Romániát, hogy az elégtelen minőségű gázinfrastruktúrája és a nem megfelelő tarifarendszere miatt nem juthat el a hatalmas mennyiségű földgáz Magyarországra és Bulgáriába, mely óriási lépés lenne az oroszoktól való függetlenedés útján. Most azonban már tetszik az EU-nak a románok javaslata.

Az Európai Bizottság elfogadta a román gázhálózatot üzemeltető Transgaz javaslatait, így egyre közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy a Fekete-tengeren levő Neptun mező hatalmas gázkészletéből Magyarország is részesedni tudjon. A Bizottság még 2017 júniusában indított vizsgálatot, ugyanis felmerült a gyanú, miszerint a román Transgaz a gázinfrastruktúra elégtelen állapotával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés