Előfizetői tartalom

Sok magyar a kölcsönzött és a külföldi munkaerőnek köszönheti, hogy nincs munka nélkül

Nincs olyan szektora a magyar gazdaságnak, amit ne érintene súlyosan az egyre növekvő munkaerőhiány, van olyan vállalat Magyarországon, amelyik lényegében nem tudna munkaerő-kölcsönzés nélkül működni. Zakor Sándor, a munkaerő-kölcsönzésre szakosodott Prohuman tulajdonosával többek között arról beszélgettünk, hogyan alakult át a munkaerő-kölcsönzők szerepe a munkaerőhiány miatt, mennyire lesz megszokott, hogy egy-egy jelentősebb beruházásnál egyre nagyobb számban vetnek be vendégmunkásokat, ha a keresés célja, vagy határideje nem hagy más megoldási lehetőséget, vagy miért lehet jó mindez a magyar dolgozóknak is.

Idén bejelentették, hogy kezdeményezik a Prohuman tulajdonrészének visszavásárlását, amelyet 2014-ben a lengyel Work Service számára értékesítettek. Miért döntöttek így? 1996-ban két diáktársammal együtt alapítottuk meg az első cégünket, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkoztunk. Ez egy olyan időszak volt, amikor rengeteg multi jött az országba, mindenkinek munkaerő kellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés