Előfizetői tartalom

Ismét keresztülhúzhatják Magyarország földgázpiaci függetlenedési terveit

Az olajár háború kirobbanásának egyik következménye, hogy a Magyarország szempontjából kulcsfontosságú román fekete-tengeri gázprojekt kitermelésének kezdete tovább csúszhat annak köszönhetően, hogy a bányászati jogokkal rendelkező OMV bejelentette, idén már biztosan nem hozzák meg a végső beruházási döntést a projekt kapcsán.

Az oroszok az olajár háború kirobbantásával Magyarország gázpiaci függetlenedési terveit is sajnos részben sikeresen keresztülhúzhatják, legalábbis megérkezett ennek az első jele. Az osztrák OMV idén már biztosan nem hozza meg a végső beruházási döntését (FID) a román Neptun Deep projektbe. Az olajárak összeszakadása – mint láthatjuk - közvetetten a gázpiacot is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés