Előfizetői tartalom

A koronavírus ellen szánt gazdasági gyógyszerek az aranyat repíthetik a fellegekbe

Fundamentálisan továbbra is nagyon jó sztorinak tűnik aranyat tartani. A koronavírus okozta világgazdasági sokk, és annak várható túlgyógyszerezése ideális terepet jelent az aranyba befektetőknek, nem is beszélve a világ dollártól való függetlenedési tendenciájának várható folytatódásáról. Érdemes lehet a vételekkel kivárni míg megszűnnek a pánikeladások a piacokon, illetve nem ártana, ha egy picit csökkenne az emelkedésre spekuláló piaci szereplők pozícionáltsága.

Az arany keresleti oldala, fókuszban a jegybankok és az ETF-ek 2019-ben összességében 1 százalékkal csökkent éves szinten az arany iránti kereslet, bár az arany ETF-ekbe áramló tőke rekordot döntött, azonban az árfolyam emelkedése miatt viszont csökkent az ékszer és a rúd illetve érme kereslete, melyért leginkább India és Kína tehető felelőssé. 2019-ben az ETF-ekbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés