BorisJohnson
Üzlet

A Forma 1-es csapatok is segítik a brit kormányt a koronavírus elleni küzdelemben

Portfolio
Az Egyesült Királyság Forma 1-es csapatok és más nagyvállalatok segítségével próbál úrrá lenni a koronavírus járvány okozta lélegeztetőgép-hiányon.

Boris Johnson brit miniszterelnök a múlt héten több céget is arra szólított fel, nyújtsanak segítséget 30 ezer lélegeztetőgép előállításában, ezáltal a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) nem fogy majd ki a kapacitásból. Az államilag finanszírozott rendszer számára jelenleg alig több mint nyolcezer lélegeztetőgép érhető el.

A kihívásra fontos mielőbb megoldást találni, mivel kedden a brit egészségügyi tárca az országban több mint 1 400 új koronavírus fertőzöttről és további 87 halálesetről számolt be. Az egészségügyi vezetők arra figyelmezettek, hogy a lélegeztetőgépek hiánya miatt az orvosok hamarosan választásra kényszerülhetnek, hogy mely betegek férhetnek hozzá az életmentő berendezésekhez.

Bár az új eszközök gyártása egyelőre nem kezdődött meg, a kérdésben sikerült előrelépést elérni, és magukat megnevezni nem kívánó források a Bloombergnek elárulták, hogy néhány napon belül sor kerülhet majd egy bejelentésre az ügyben. A miniszterelnöki felkérés után három csoport alakult meg, az első a gyártás kiterjesztésével foglalkozik, a második új lélegeztetőgépek tervezésével, míg a harmadik visszamodellezéssel foglalkozik.

A Mercedes és a McLaren Forma 1-es csapatok mellett az Airbus és a Siemens kétféle fejlesztésen dolgozik, egyrészt egy nem kritikus betegek számára fejlesztett lélegeztetőgépen, amely viszonylag nagyszámban lenne előállítható, és egy olyan gépet is fejlesztenek, amelyet a kritikus állapotban lévő betegek ellátásához használnának majd.

A Forma 1 által korábban közzétett közlemény szerint az Egyesült Királyságban működő csapatok kollektívája dolgozik együtt a lélegeztetőgép projekten, a csapatok rendelkeznek a tervezési, a technológiai és a gyártási képességekkel is, továbbá a gyors prototípuskészítésre és gyártásra specializálódtak, ami remélhetőleg alkalmazható a brit kormány által kitűzött igényekre.

Az Egyesült Királyság mellett más országok is próbálják a magánszektor segítséget igénybe venni a koronavírus járvány közepette, az Egyesült Államokban a Ford és a General Motors is segítséget nyújt a lélegeztetőgép-gyártás felpörgetésében.

(Bloomberg)

Címlapkép forrása: Leon Neal - WPA Pool/Getty Images

koronavírus sakk
panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
koronavirus hazi karanten
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
New York tőzsde