Előfizetői tartalom

A koronavírus és a Fed elintézte: eljött az arany ideje, mint 2008-ban

Továbbra is kedvezőek a fundamentumok az arany számára, ráadásul a Fed hétfőn bejelentett korlátlan likviditást biztosító intézkedése már technikailag is vonzóvá tette a sárga nemesfémet. Könnyen lehet, hogy ugyanaz a helyzet, mint 2008 novemberében, amikor a részvénypiacok éles esésének befejeződése után az arany árfolyama már emelkedésnek indult, holott a részvények még egy darabig tovább csorogtak lefele. Még egy érdekes anomália figyelhető meg az arany piacán, a szállítási nehézségeknek köszönhetően kezdenek lokális aranyárak kialakulni, és egyes helyeken érezhető a sárga nemesfém fizikai hiánya.

Erős fundamentumok Hétfőn az amerikai jegybank korlátlan eszközvásárlási programot (QE) hirdetett, melynek hatására csökkent a nyomás az arany árfolyamára rövid távon, ugyanis az egyéb eszközök vesztesége miatt lecsökkenő letétek a sárga nemesfém eladása nélkül is könnyebben fedezhetőek már ezek után. Fundamentálisan a következők támogatják az arany árfolyamát:...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái