NYSE
Üzlet

A végén jött a feketeleves: majdnem 1000 pontot zuhant a Dow

Portfolio
Esnek az irányadó európai részvényindexek pénteken, a hazai részvényindex is lejjebb került, a magyar tőzsde a kereskedés második felében tovább esett. Az amerikai tőzsdéken kifulladt az elmúlt napok erősödése, a tengerentúli részvényindexek nagyot estek ma, a Dow több mint 1 000 pontos mínuszban is járt. A magyar tőzsde eséssel zárt pénteken, a blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

A többi index sem remekelt

Az S&P-500 végül 3,4%-os, a Nasdaq pedig 3,8%-os zakóval zárta a hetet. 

A vége megint az eladóké volt

A zárás előtti percekben jöttek megint az eladók a piacra, így végül a Dow több mint 900 pontos, 4,1%-os eséssel zárt. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A kereskedés végére fordulva lassan szépítenek az amerikai indexek, a Dow már csak bő 1%-os mínuszban van, az S&P-500 és a Nasdaq is hasonló visszaesést mutat. Ez annak is köszönhető, hogy közben kitűzték az ünnepélyes időpontot: Donald Trump magyar idő szerint este tízkor aláírja a gazdasági mentőcsomagot. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kicsit örülnek csak a befektetők a csomagnak

Nagyjából 150 pontos visszapattanást hozott az amerikai tőzsdéken az, hogy a kongresszus megszavazta a kormányzat 2000 milliárd dolláros mentőcsomagját. Így a Dow most 530 pont körüli mínuszban van. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Nem tud nagyon kapaszkodni Amerika

Nem sok javulás látszik egyelőre a hangulatban, most a Dow Jones index 680 pontos, 3%-os mínuszban van, az S&P-500 2,8%-os, a Nasdaq pedig 2,6%-os visszaesést mutat. A befektetők egyelőre a kongresszusi szavazásra várnak a gigantikus mentőcsomagról. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Ez nem a légitársaságok mentőcsomagja: részletek az amerikai gigasegítségről

Pénteken szavaznak az Egyesült Államokban a kormányzat 2000 milliárd dolláros mentőcsomagjáról, a pénzügyminiszter elmondta, hogy a csomag nem direkt a légitársaságok megmentésére jött létre - írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Minden szem Washingtonra szegeződik – Átmegy ma a gigacsomag a kongresszuson?

Pénteken megpróbálja megszavazni a kormányzat 2000 milliárd dolláros mentőcsomagját az amerikai kongresszus, de egyelőre nem lehet biztosra venni, hogy sikerül – írja a CNBC. Közben Donald Trump már bejelentette, hogy amint megvan a képviselők pozitív döntése, azonnal kész aláírni a törvényt.

Tovább a cikkhez

Esnek a tengerentúli tőzsdék

Az elmúlt napok emelkedése kifulladt a tengerentúlon, pénteken lefordultak az amerikai részvényindexek, a Nasdaq 3,7 százalékos esése mellett az S&P500 3,7 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 871 pontos mínusz mellett 3,9 százalékot esett. A Dow komponensei közül 7,5 százalékos esésével a Boeing részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Eséssel zárt a magyar tőzsde, alaposan megütötték az OTP-t

Nagyot esett ma a magyar tőzsde, a BUX 2,8 százalékkal került lejjebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül estek, egyedül a Mol került feljebb 1 százalékkal, a Richter 0,2 százalékot gyengült, míg a Magyar Telekom 2,5 százalékot esett. A leggyengébben a blue chipek közül az OTP teljesített ma, a bankrészvény árfolyama 7,3 százalékot zuhant. A magyar tőzsdén legjobban a Set teljesített, melynek árfolyama 6,7 százalékkal került feljebb. A leggyengébben a hazai börzén a Cyberg teljesített, melynek árfolyama 9,2 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tovább estek az európai tőzsdék

Ahogy közeledünk a pénteki kereskedés végéhez már csak a horvát tőzsdén látni emelkedést az európai színtéren, a szlovén börze korábbi emelkedése is elolvadt már. A kontinens irányadó részvényindexei szinte kivétel nélkül lejjebb kerültek ma, a DAX már több mint 3 százalékot esett, a CAC pedig több mint 4 százalékos mínuszban van. A magyar tőzsde is nagyot esett ma, a BUX több mint 2 százalékkal került lejjebb. A piaci kommentárok szerint a befektetőket a koronavírusos megbetegedések növekvő száma aggaszthatja.

Nagyot esett az OTP

Az irányadó európai részvényindexek esésével párhuzamosan a régiós tőzsdék is lejjebb kerültek ma, a bécsi börze 3 százalékos esése mellett a lengyel részvényindex 1 százalékot esett, míg a prágai tőzsde 2,4 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde is esik, a BUX 10,1 milliárd forintos forgalom és 852 pontos mínusz mellett 2,6 százalékkal került lejjebb, a blue chipek a Mol kivéteével esnek, míg a hazai nagypapírok közül 6,2 százalékos esésével az OTP teljesít a leggyengébben.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Ütik a tengerentúli tőzsdéket, több mint 1 000 pontos mínuszban is járt a Dow

Az elmúlt napok emelkedése péntekre kifulladt, a tengerentúli tőzsdék lefordultak, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők a koronavírus járvány gazdasági hatásai miatt aggódtak, a Dow több mint 1 000 pontos mínuszban is járt ma. Az indexeket ezt követően kicsit visszahúzták, bár az esés továbbra is jelentős. A Dow 871 pontos esés mellett 3,9 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 3,5 százalékot esett.

Eséssel indult a kereskedés Amerikában

Jelentős eséssel indult a pénteki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 3,7 százalékot, azaz több mint 800 pontot esett a nyitás után, de az S&P 500 is 3,2 százalékos gyengülést mutat. A piaci kommentárok szerint a gigantikus méretű amerikai fiskális mentőcsomag lehet a befektetők fókuszában, amelyről a döntéshozók ottani idő szerint reggel 9-kor szavazhatnak majd. A fiskális csomag mellet a befektetők még a koronavírusos fertőződések számának emelkedésével kapcsolatos hírek figyelhetnek.

500 lélegeztetőgépet gyártat le a magyar cég, elszállt az árfolyam

Az OTT-One tegnap jelentette be, hogy kínai partnereivel 500 darab lélegeztetőgép gyártására és szállítására szerződött le, a lélegeztetőgépek megvásárlására tegnap a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerződést írt alá, nettó 4,7 milliárd forint értékben. A bejelentés után elszállt az árfolyam, az OTT-One 44,6 százalékos pluszban is járt ma.

Tovább a cikkhez

Egyre nagyobb az esés az európai tőzsdéken

Egyre nagyobb az esés az európai tőzsdéken, bár a horvát és a szlovén tőzsde továbbra is felülteljesítő, a több irányadó európai részvényindex esik. A német tőzsde esés már több mint 3 százalékos, a francia börzéé pedig már meghaladja a 4 százalékot. A BUX esése a több indexhez viszonyítva mérsékeltnek mondható. A piaci kommentárok szerint a befektetők a koronavírusos fertőzések növekvő számával kapcsolatos hírekre figyelhetnek.

Jelentős eséssel indulhat a pénteki kereskedés Amerikában

Óriási raliztak a részvénypiacok az elmúlt pár napban, azonban úgy tűnik, hogy a kifogyott a lendület, legalábbis a határidős részvényindexek alapján, amelyek szerint a Dow és az S&P 500 is 3,3 százalékos eséssel indíthatja a pénteki kereskedést. Az elmúlt napokban a piaci kommentárok szerint a befektetők a szenátus által korábban elfogadott kétezer milliárd dolláros gazdasági mentőcsomagra fókuszálhattak, amelyről a képviselőház várhatóan ma szavazhat majd, bár az elmúlt napokban ennek beárazása már megtörtént, így a befektetők ismét a koronavírusos fertőzések számának emelkedésével kapcsolatos hírekre figyelhetnek, az amerikai fertőzések száma egyébként már meghaladta a kínait.

Ütik az európai autógyártókat

Ütik ma az európai autógyártók részvényeit, egyedül a Ferrari tudott mérsékelten emelkedni. Az is látszik, hogy ezen cégek részvényei alul teljesítik a piac egészét, hiszen a német tőzsde 1,9 százalékkal került lejjebb, francia pedig 2,8 százalékot esett, míg az olasz börze 1,9 százalékot gyengült. Az autógyártók részvényárfolyamának esése mögött a gyárbezárással kapcsolatos hírek állhatnak, hiszen több cég arra kényszerült, hogy a ideiglenes felfüggessze a termelést az üzemeiben a koronavírus miatt kialakult egészségügyi krízishelyzetben.

Esnek az európai tőzsdék pénteken

Esnek az európai tőzsdék pénteken, a csupán a szlovén és horvát tőzsdén látunk erősödést ma délelőtt, a német tőzsde 2 százalékot esett, a francia tőzsde pedig már több mint 3 százalékos mínuszban jár. A piaci kommentárok szerint a befektetők a koronavírusos fertőzöttek számának növekedésével kapcsolatos hírekre figyelhetnek.

Esik a magyar tőzsde délelőtt

Esik a magyar tőzsde ma délelőtt, a BUX már több mint 1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a Mol 0,1 százalékos mérsékelt esést mutat, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal került lejjebb, a Richter pedig 1 százalékot gyengült, a leggyengébben blue chipek közül az OTP teljesít, a bankpapír árfolyama 2 százalékot esett. A BUX komponensei közül a legjobban az AutoWallis teljesít, a leggyengébben a Takarék Jelzálogbank.

Esnek az európai tőzsdék a nyitást követően

Esnek az európai tőzsdék a nyitás után, DAX 2,1 százalékkal került lejjebb, míg a CAC 2,2 százalékot gyengült, az angol FTSE 100 pedig 2,8 százalékot esett. Az olasz tőzsde is esik, az FTSE MIB 1,8 százalékkal került lejjebb, míg a spanyol IBEX 35 2,5 százalékot esett. A piaci kommentáros szerint a befektetőket a koronavírusos fertőzöttek számának növekedése aggaszthatja.

Mérsékelt eséssel indult a nap a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül estek a nyitás után, a Richter 0,8 százalékos emelkedése mellett, a Mol 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot gyengült, az OPT pedig 1,1 százalékot esett.

Eséssel indulhat a pénteki kereskedés a német tőzsdén

A határidős DAX korábban nagyjából 0,6 százalékos esést vetített előre, az index ezt követően tovább esett ma reggel, és a és a határidős DAX immár 197 pontos mínusza 2 százalékos esést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mérsékelt eséssel, iránykereséssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

  • Az amerikai heti munkanélküli segélykérelmek száma 3,28 millióra ugrott a tegnapi adatközlés szerint, azonban a drámaian rossz adat ellenére is emelkedéssel indult a nap a tengerentúli tőzsdéken, az erősödés egészen a nap végéig kitartott, míg a zárás felé közeledve tovább tudtak emelkedni az indexek, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők a szenátus által korábban elfogadott kétezer milliárd dolláros gazdasági mentőcsomagra fókuszálhattak, amelyről a képviselőház várhatóan pénteken szavazhat majd. A Dow végül 1 352 pontos plusz mellett 6,4 százalékkal került feljebb, a Dow az elmúlt három nap során több mint húsz százalékot erősödött. Az S&P500 6,2 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 5,6 százalékos erősödéssel zárt.
  • Emelkednek az ázsiai tőzsdék pénteken, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része azt mérlegelte, hogy a döntéshozók előállhatnak-e újabb élénkítő intézkedésekkel, a koronavírus járvány hatásainak ellensúlyozására. A Nikkei 3,9 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1 százalékot erősödött, míg a sanghaji börze 0,9 százalékot erősödött. Ázsia más részein is erősödnek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,5 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde 1,9 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős Dow és a határidős S&P500 nagyjából 0,9-1,1 százalékos esést vetíthet előre a mai piacnyitásra. A határidős DAX 56 pontos mínusza 0,6 százalékos esést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.
  • Péntek reggel a KSH a munkanélküliség februári adatait közli, várhatóan késő este pedig jöhet a Moody’s előre betervezett döntése a magyar adósbesorolásról. Az Egyesült Államokból a februári személyes fogyasztás árindexe mellett a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének márciusi, végleges értékét teszik közzé.
  • Kissé lejjebb került az olaj árfolyama ma reggel, a WTI jegyzése 0,2 százalékos esés után 22,8 dollárig esett, az arany árfolyama is lejjebb került, a sárga nemesfém jegyzése 0,2 százalékos gyengülést követően 1627 dollár közelében jár.
  • A forint az irányt keresi az euróval szemben ma reggel, egy euróért 354,48 forintot kell fizetni, míg egy dollár 320,94 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

koronavirus_nagyvaros
boris johnson brexit
joe biden koronavirus
franciaorszagparizs
Küszöbön az összeomlás: Törökország lehet a következő Venezuela
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Új óriáswebshopok jöhetnek Magyarországra