Előfizetői tartalom

Ma 40 éve omlott össze a történelem egyik legnagyobb tőzsdei spekulációja

Ma van a negyvenéves évfordulója az úgynevezett ezüst csütörtöknek, amikor egy mesteri spekuláció omlott össze a szürke nemesfém piacán. A Hunt fivéreknek sikerült meghétszerezniük az ezüst árát azzal, hogy bekerítették a nemesfém piacát, de aztán elkezdték szúrni az amerikai kormány szemét, és ez lett a végzetük. Remek olvasmányos és tanulságos történet a tőzsdei spekulációról, mesés vagyonokról, és végül a bukásról és annak következményeiről.

A Hunt fivérek és az ezüst A történet ott kezdődik, hogy 1974-ben meghalt a hírhedt Hunt fivérek édesapja, aki olajmágnásként mesés vagyont hagyott a két fiúra, Herbertre és Nelsonra. Mivel nem esett messze az alma a fájától, ezért a fiúk is azt gondolták, hogy szerencsét próbálnának az árupiacokon, csak ők nem az olajat, hanem az ezüstöt választották abból a megfontolásból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés