Előfizetői tartalom

Olasz meló: kiszállhat a vagyonbiztosításokból a CIG Pannónia

A CIG Pannóniától „békeidőben” elvárható több mint 2 milliárd forintos nyereség helyett 641 millió forintos veszteséggel zárta a biztosító 2019-et, amely kétségtelenül a társaság sötét éve volt a vagyonbiztosítási érdekeltség olaszországi veszteségei miatt. A negyedik negyedév 287 millió forintos mínuszt hozott a csoportnak, ráadásul az utolsó hónapokban újabb nagy kárigények merültek fel a vagyonbiztosítóval szemben. Miközben az életbiztosítási tevékenység nem kiugró mértékű, de elfogadható növekedést produkált, az eddig 2,4 milliárd forintba kerülő olasz események áldozatát, a vagyonbiztosítási tevékenységet a megszüntetett tevékenységek közé sorolták át, magyar és lengyel portfólióit értékesítheti is a társaság.

A fő üzenetek Mielőtt a negyedéves számokra rátérnénk, a gyorsjelentésből az alábbiakat mindenképpen érdemes kiemelni: az adózott eredmény visszaesése tavaly a 2018-as 1,794 milliárd forinthoz képest két tényezővel magyarázható: egyrészt a nem-élet szegmensben az olasz határon átnyúló kezesi biztosítási terméknél bekövetkezett jelentős káreseményeknek és kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés