Előfizetői tartalom

Stabil lábakon áll a Mol a nehéz olajipari környezet ellenére

Réthy Róberttől megtudhattuk, hogy egyelőre a Molnak nincs eredményvárakozása idénre a bizonytalan működési környezetre való tekintettel, pénzügyileg stabil lábakon áll a hazai olajtársaság, hordónként 25 dolláros Brent olajár fölött már nyereségessé válhat a szénhidrogén-termelés, a kerozin kereslet nagyjából 90 százaléka tűnhetett el Magyarországon a koronavírus megjelenésének következtében, a benzin iránti igény eddig körülbelül 40 százalékkal zuhant, és bár folyamatosan épül a poliol üzem, de logisztikai problémák miatt csúszások is elképzelhetőek. A menedzsment mindent megtesz a működési és beruházási költségek csökkentése érdekében, hogy minél jobban átvészelje a jelenlegi nehéz iparági környezetet.

A Mol szerda reggeli koronavírus kapcsán tett bejelentése apropóján beszélgettünk Réthy Róberttel, a Mol befektetői kapcsolatok osztályának vezetőjével, aki kérdéseinkre fontos részleteket árult el számunkra a Mol jelenlegi helyzetével kapcsolatban: A reggeli bejelentésben a Mol visszavonta a 2020-as évre vonatkozó EBITDA előrejelzését, és megtudtuk, hogy a menedzsmentnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés