Előfizetői tartalom

Olajba fekteted a pénzed? Még így is kimaradhatsz az árrobbanásból

Az olaj fizikai ára jóval olcsóbb, mint a tőzsdén jegyzett határidős árfolyamok. Az eltérő lejáratú határidős árak között is óriási különbség alakult ki, így azok a befektetők, akik profitálni szeretnének az alacsony olajárfolyamokból, nehéz helyzetbe kerülhetnek, hiszen a későbbi árfolyamemelkedés jelentős részét elviheti az egyes határidős kontraktusok közötti hatalmas árkülönbözet. Bár látszólag nagyon kecsegtető lehet az olajba hosszú távon befektetni, azonban a 2008-as válság példája jól mutatja, hogy a nagy visszaemelkedés jelentős részéből ismét kimaradhatunk.

Itt a nagy befektetési lehetőség? Sokunkban felmerül az olajárak hatalmas zuhanása láttán, hogy olajba kellene fektetni a megtakarításainkat. Idén az amerikai típusú könnyűolaj, a WTI elveszítette értékének több mint kétharmadát, így sok emberben felcsillanhat a reménysugár, hogy amennyiben vége lesz a koronavírus válságnak, és visszamennek az olajárak az év eleji szintjeikre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái