Előfizetői tartalom

Kína olajfelhasználása már közelít a válság előtti szintekhez

Portfolio
Korrigál az olaj ára a tegnapi hatalmas rali után, ma fut ki a júniusi leszállítású termék, azonban várhatóan nem fog ezen alkalommal negatívba fordulni a jegyzés, melynek számos oka van. Kína jóformán majdnem elérte éves alapon a válság előtti olajfelhasználását, és a júliusi WTI kontraktus olcsóbban forog, mint a ma lejáró júniusi.

Ma kereskedik utoljára a júniusi leszállítású WTI kontraktusát, és nagyon úgy fest, hogy ez a lejárat nem fog a májusi leszállítás sorsára jutni, azaz nem fog nulla alá menni a kontraktus ára. Ennek több oka van, egyrészt a gazdaságok újra nyitásával az üzemanyagkereslet is elkezdett növekedni, másrészt az OPEC+ termelésvágásai is nagyot enyhítettek a túlkínálatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés