Előfizetői tartalom

Rekordbevétel és csúcsprofit, a koronavírus-válság aranybánya a hazai brókercégeknek

A globális koronavírus-járvány miatt idén februárban évtizedek óta nem látott tőzsdei zuhanás következett, amiből rég nem látott felpattanással tértek magukhoz a tőzsdék. A piaci turbulenciák alaposan megmozgatták a hazai befektetési szolgáltatók ügyfeleit is, ebből pedig a szolgáltatók is profitáltak, a szektor bevétele és profitja is új csúcsra emelkedett az idei első negyedévben.

Volt előszele

Azt, hogy a hazai brókercégeknél erős lesz az idei első negyedév, már lehetett sejteni a BÉT-forgalmi adatokból, ugyanis a február közepén indult, és egészen március közepéig tartott egy hónapos tőzsdei zuhanás alatt brutálisan felpörgött a forgalom, az árfolyamok esése sok befektető fantáziáját megmozgatta. Bár a hazai részvénypiac csak egy szeletét adja a magyarországi brókercégek bevételeinek, ez mégis jó indikáció volt arra nézve, mi történhetett a befektetési szolgáltatók eredményével.

A BÉT forgalma igazán márciusban pörgött fel, akkor a duplikált részvénypiaci forgalom 1001,5 milliárd forint volt, februárhoz képest 65,6 százalékkal, az előző év azonos időszakával összehasonlítva 77,1 százalékkal volt magasabb,

az elmúlt évtizedben nem láttunk akkora forgalmat, mint idén márciusban, egészen 2010-ig kell visszamenni az időben, hogy hasonlóan magas volumeneket lássunk.

Mi történt a brókercégekkel idén?

  • A piaci zuhanás aktivizálta az ügyfeleket
  • A hazai tőzsdei forgalom is megugrott
  • A brókercégek bevétele és profitja rekordszintre emelkedett

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái