draftkings
Üzlet

Négyszeresére nőtt a sportfogadási cég pár hónap alatt, pedig még csak sportesemények sincsenek

Portfolio
Valósággal széttépték a frissen tőzsdére lépett DraftKings részvényeit a befektetők, annak ellenére, hogy a cég alapvetően sportfogadással foglalkozik, a jávány miatt pedig az összes sporteseményt törölték vagy elhalasztották.

A koronavírus miatt el kellett halasztani a sporteseményeket, nincs foci, kosárlabda, golf, autóversenyzés, lényegében semmilyen sportrendezvény nem volt az elmúlt hónapokban. Amerikában a Major League Baseball júliustól újraindulhat, azonban még mindig nagy a bizonytalanság, emellett amerikai futball sem lesz egészen augusztus végéig.

Van azonban a lezárásoknak és a törölt sporteseményeknek egy nagy nyertese. A DraftKings egy fantáziasport fogadási oldal, amely nem is olyan rég lett bevezetve a Nasdaqra, a részvényeinek árfolyama pedig 273 százalékot raliztak mióta a koronavírus miatti lezárások elkezdődtek és minden sporteseményt töröltek.

draftkings2
Forrás: ZeroHedge

A sportfogadási oldalnak mostanra 12 milliárd dolláros piaci kapitalizációja lett, ezzel már nagyobb mint a Wynn Resorts vagy az American Airlines.

Jason Robin, a cég vezérigazgatója a CNN-nek adott interjújában így beszélt a cégről:

Jó sztorink van, ami rezonál a befektetőkkel hosszútávon

A cégvezér arról is beszélt, hogy a koronavírus miatti lezárások és a társadalmi távolságtartási szabályok miatt visszaesést tapasztaltak a sporteseményekre kötött fogadásokban, viszont sportesemények hiányában más fajta fogadások pörögtek fel, mint az orosz asztalitenisz vagy az esportok.

Ez lenne a magyarázat arra, hogy egy sporttal foglalkozó cég értéke megnégyszereződik, miközben nincsenek is sportesemények?

A JPMorgan vezérigazgatója szerdán tökéletesen összefoglalta a részvénypiacon látott V-alakú felpattanást, amikor arról beszélt, hogy a Fed által nyújtott likviditás hajtja felfelé a részvényeket.

A Fed monetáris politikai lépései mellett pedig ott vannak a Robinhood napi szinten kereskedő ügyfelei, akik még a legrosszabb részvényeknél is belevesznek az aljába. Viszont ezek közül a tényezők közül egyik sem tűnik hosszútávon fenntarthatónak.

draftkings
Forrás: Robintrack, ZeroHedge

(ZeroHedge)

Címlapkép: David L. Ryan/The Boston Globe via Getty Images

samsungshutterstock
DunaHouse
Lemondott a Visa vezére
EKB épület
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
samsungshutterstock