Előfizetői tartalom

Korábban soha nem látott visszaesést hozott a koronavírus-járvány a globális szén-dioxid-kibocsátásban

Portfolio
A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) éves World Energy Investment beszámolójából kiderült, hogy a globális szén-dioxid-kibocsátás várhatóan 8 százalékkal a tíz évvel ezelőtti szintekre csökkenhet a koronavírus, és a járvánnyal kapcsolatos korlátozások és leállások következtében. Egy ilyen szintű csökkenés minden eddiginél nagyobb lenne az IEA szerint (év/év alapon), azonban az elemzés arra is felhívja a figyelmet, hogy a korábbi válságok után a kibocsátás növekedése nagyobb volt, mint a kezdeti csökkenés. Az IEA beszámolója emellett energiaberuházási aktivitás 2020 első felében látott precedens nélküli visszaesésére is felhívta a figyelmet.
Minden eddiginél jobban visszaeshet a globális szén-dioxid-kibocsátás A koronavírus-járvány okozta világméretű sokk drasztikusan megváltoztatta a globális gazdaság és az energiapiacok irányát: a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) éves World Energy Investment beszámolója kiemeli, hogy az alapforgatókönyv a 2020-ra vonatkozó a széles körű globális recesszió, amelyet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái