Előfizetői tartalom

Hatalmas összeget emészt fel a vasút fenntartása – Ez az ára, hogy olcsón utazhassunk

Tavaly összességében majdnem 350 milliárd forintnyi költségtérítést és támogatást kaptak a MÁV-csoport tagjai – derül ki az érintett cégek beszámolóiból. Ennek a fele a vasúttársaság közszolgálati költségtérítése, vagyis a működéshez nyújtott állami támogatás. Emellett a kedvezményes jegyek árkiegészítése is jelentős tétel volt 2019-ben, ezekkel az állami forrásokkal együtt nyereséges lett a vasúttársaság.

Nyereséges a magyar vasút Első ránézésre kifejezetten jó évet zárt 2019-ben a magyar vasúttársaság, a MÁV-csoport tagjainak adózott eredménye 15,6 milliárd forint volt az érintett cégek beszámolója alapján (azokat a vállalkozásokat vettük figyelembe, melyeket a MÁV honlapján a csoport tagjaiként tüntetnek fel). A legnagyobb profitot az anyacég, a MÁV Zrt. tette zsebre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés